Mpya Finance i Linköping!

Robert Polstam, 2021

Mpya Finance startar i Linköping och vi är såklart väldigt nyfikna på att höra hur det går. Vi ställde några frågor till Robert Polstam som tillsammans med tre kollegor nu har dragit igång verksamheten. Så, alla ekonomer; controllers, redovisningsekonomer, CFO:s och ekonomiansvariga i Linköping med omnejd – spetsa öronen.

Hur går det?

Bra! Vi har fått en flygande start måste jag säga. Vi har redan flera uppdrag och affärer igång. Vi har fått mycket bra respons från marknaden. Det är skönt att vi är fyra kollegor från start, vi har leveransförmåga och kan hjälpa kunder redan nu. Framförallt med rekrytering, men även med ekonomikonsulter.

Vad var det som lockade med att ”bygga upp” Mpya Finance i Linköping?

För oss handlade det om Mpyas sätt att se på människan. Det var något som lockade oss. Att skapa det här ”vardagsrummet”. När jag pratade med personer på Mpya, och när Mpya Finance VD, pratade med mig, så fick jag verkligen den känslan; Mpya var jordnära, inbjudande och välkomnande.

Vad har ni för utmaningar just i Linköping?

Vi upplever för stunden enbart stimulerande utmaningar. En av de största utmaningarna att hantera är att vi från vårt kontor i Linköping täcker in en geografiskt väldigt stor marknad med orter som Linköping, Norrköping, Jönköping, Mjölby m.fl. Det är en tillväxtregion med många spännande företag och organisationer så det ska bara bli roligt.

Vad är det som gör att ni kommer lyckas?

Jag och mina kollegor har lång erfarenhet från branschen och ett väletablerat nätverk i regionen. Vi kan verkligen ekonomer; allt från CFO och controllers till redovisningsekonomer och ekonomiansvariga. Och vi erbjuder något annat; vi ska bygga ett ställe där människor känner tillhörighet. Det ska kännas som att komma hem, oavsett om man är kund, medarbetare eller kandidat. Jag ser fram emot när våra lokaler är klara. Då ska vi bjuda hem folk till oss!

Inflyttningsfest?

Ja, såklart, men kan inte lova något datum. Men i november!

Vad ska bli roligast just nu?

Just nu längtar vi efter att komma ut och träffa kunder och kandidater och förklara varför vi är så bra och varför man ska jobba med oss. Det ska bli absolut roligast. 

Till sist en sportfråga; hur känns det?

Det känns skitbra! Att vara del av Mpya känns precis så bra som jag hade hoppats. Och att göra den här resan det med mina gamla vänner och kollegor, i en annorlunda tappning mot vad vi är vana vid, ska bli fantastiskt. Nu ser vi fram emot att anställa fler så att vi kan växa.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: