En ekonom förstår en ekonom. Därför är vi ekonomer som rekryterar ekonomer.

Att rekrytera handlar inte bara om att läsa ett CV och matcha kompetens efter behov. Det handlar också om förmågan att pussla ihop en kandidats drivkrafter med det rekryterande företagets vision och varumärke. Den nya tidens rekryterare måste vara pålästa om företaget lika mycket som om rollen som söks.

 

Ett av marknadens bredaste nätverk.

Vi arbetar med en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess och ett av marknadens bredaste nätverk. Vi tar nämligen alltid hjälp alla Mpyas 150 anställda och våra ekonomnätverk för att hitta rätt kandidat. (Det är en självklarhet för oss, men inte för alla.) Till detta har vi de bästa testerna som finns. Plus en rejäl portion erfarenhet. Vi har gjort det här förut. Dessutom är vi själva ekonomer, vilket gör att vi kan förstå en kandidats kunskap mer på djupet.

Leende mamma sitter med flicka vid skrivbord på hemmakontor

Enkelhet

Vi är enkla att ha att göra med. Det betyder att vi är snabba, lösningsorienterade och positiva. Det finns inget som inte går att fixa. Enkelhet handlar också om att sträva efter förenklingar varje dag och i varje del av vårt jobb. Att förenkla är att göra saker smartare, vilket i sin tur spar pengar och tid och gör arbetet ännu roligare.

Två lekfulla vänner i videosamtal

Engagemang

Vi älskar vad vi gör. Vårt engagemang sträcker sig ofta utanför våra uppdrag. En av våra starkaste sidor är att leverera, men också att göra det där lilla extra – vilket ska märkas oavsett om det handlar om kunder eller kollegor. Vi tycker också om höjda ögonbryn – när det handlar om att vi har överträffat förväntningar.

grupp läser karta i regnet

Delaktighet

Vi är alltid ett lag, före individer. Vår styrka bygger på att alla känner sig välkomna, delaktiga och involverade. Delaktighet handlar ju i grunden om att allt ska delas, med alla. När det görs blir kulturen öppen och tillitsfull. Samtidigt vet vi att ”jaget gör laget”. När individen får vara sig själv, bidrar individen till lagets styrka. Hos oss är alla olika ”jag”, ett stort ”vi”.

Axplock av företag vi rekryterar till

Låt oss vända upp och ner på rekryteringsprocessen. Häng med:

Kontraktsskrivning.

Kandidaten är utvald, alla är glada och positiva. Vi finns med som ett stöd och bollplank genom hela processen så även i slutskedet, men det är du som har den stora förmånen att ge kandidaten ett anställningskontrakt.

9
Utvärdering och kvalitetssäkring.

Efter intervjuerna har vi en avstämning. För de kandidater ni väljer att gå vidare med genomför vi personlighetstest, eventuellt ytterligare tester, referenser och bakgrundskontroll.

8
Din och er tur att intervjua.

Nu är det äntligen er tur att träffa de utvalda kandidaterna. Intervjun är ett gyllene tillfälle att dels få bild av kandidatens kompetenser, egenskaper och engagemang men också en fantastisk möjlighet att berätta om tjänsten, bolaget och era framtidsutsikter. Allt för att ni skall få en rättvisande bild av varandra

7
Dags för kandidatpresentation.

Nu har vi gjort vårt urval, och det är dags att presentera de för tjänsten bästa kandidaterna. Vi vet att alla kandidater som presenteras är rätt, på sitt sätt, och att de motsvarar aktuell kravprofil.

6
Insyn och transparens.

Vi håller dig kontinuerligt uppdaterad i processen och har löpande avstämningar.

5
Intervjuer och färdighetstester.

De kandidater som överensstämmer med kravprofilen intervjuas och får även genomföra ett eller flera för tjänsten relevanta färdighetstester. Strukturerad kompetensbaserad djupintervju genomförs.

4
Search/sökning och annonsering.

Nu går maskineriet igång. Alla på Mpya vet nu om vad vi söker. Alla får en chans att ge förslag. Vi söker i interna och externa nätverk. Kandidater kartläggs och kontaktas utifrån fastslagen behovs- och kravprofil. Till detta använder vi också annonsering i olika medier samt kampanjer i sociala medier om så önskas

3
Vi hälsar på.

Vi besöker ert företag, ställer frågor om företaget, arbetsuppgifterna, avgörande kompetenser och färdigheter för rollen. Vi frågar även om kollegor, värderingar, kultur och utvecklingsmöjligheter. Allt för att ta fram en behov- och kravprofil för den aktuella rollen

2
Allt börjar med att du kontaktar oss.

Vare sig ni exakt vet eller inte vet vad ni söker eller om ni bara vill bolla ert behov hjälper vi er gärna med att ringa in ert behov. Oavsett, så är vi såklart glada för att du hörde av dig. Och vi sätter igång direkt!

1

Johan Ahlström

Kandidat Massive Entertainment

Öppen och personlig kontakt hela vägen. Man kände sig inte som en av hundra sökande utan hade hela tiden mycket kontakt. Mpya är måna om att det ska bli bra och man märker att det är ett bra samarbete kollegor emellan på Mpya.

Johan Stern

Kandidat Systembolaget

Mpya och Helene fångade klockrent vem jag är och vilka egenskaper som är viktiga för mig i en framtida roll och arbetsgivare. Mpya fanns till stöd genom hela rekryteringen fram till jag signerade. Det var ett värdefullt bollplank då jag var i två rekryteringar parallellt.

Varför rekrytera med Mpya Finance?

Kontakta Kristina, Linda, Maria eller Josefin