Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsansvarig till Tekniska Verken i Linköping AB

RedovisningsansvarigLinköping

Vi på Mpya Finance har fått det fina förtroendet att hantera rekryteringsprocessen av en redovisningsansvarig till Tekniska Verken i Linköping. Detta är spännande roll för dig som vill att dina redovisningskunskaper och erfarenheter nyttjas i en verksamhet som ligger i framkant med fokus på utveckling och förändring.

På Tekniska Verkens redovisningsavdelning arbetar det idag cirka 20 personer som tillsammans ansvarar för den löpande redovisningen och ekonomin för moderbolaget samt koncernens 12 dotterbolag. Rollen är placerad på Tekniska Verkens fina huvudkontor på Brogatan i centrala Linköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som redovisningsansvarig kommer du att ha en central och bred roll där du ansvarar för redovisningen i ett av de större dotterbolagen. Du trivs med kombinationen av löpande redovisning samtidigt som du gärna tar dig an nya utmaningar och projekt inom ditt område. I rollen rapporterar du till Anna som arbetar som redovisningschef och du arbetar nära ytterligare fem redovisningsansvariga på avdelningen. Vidare kommer du även ha ett nära samarbete med controllerfunktionen som sitter i Växjö.

  • Upprättande av månads-, tertial- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Internkontroll
  • Likvidprognoser
  • Utveckling av effektiva interna processer och moderna arbetssätt
  • Hålla sig uppdaterad kring lagar och regler inom redovisning och kontinuerligt se till att rätt kunskap finns inom verksamheten

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildningsbakgrund och som har hunnit skaffa dig relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning. Du har erfarenhet av att redovisa enligt K3 alternativt IFRS och du kan hantera bokslut självständigt. Du känner dig trygg med de ekonomiska flödena och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från större bolag eller koncern. Du gillar att arbeta verksamhetsnära och trivs i en föränderlig miljö där du får vara med och utveckla och implementera rutiner och processer. Du är systemintresserad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska.

För att vara framgångsrik i rollen är du mån om att leverera i tid och med god kvalité. Då rollen har många olika kontaktytor är du tydlig i din kommunikation och inger snabbt ett förtroende inom ditt område. Ditt strukturerade och serviceinriktade arbetssätt kommer naturligt, och tack vare din goda analytiska förmåga kan du snabbt växla mellan att se till detalj och helhet. Vidare beskrivs du som positiv och flexibel och kommer gärna med förslag till förändring och förnyelse.

Har vi fångat ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast 14 april 2024. I den här rekryteringen samarbetar Tekniska Verken med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på telefon 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Om Tekniska Verken i Linköping AB

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision – att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.
Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv