Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsansvarig till Configura i Linköping

RedovisningsansvarigLinköping

Vi på Mpya Finance har fått det fina förtroendet att rekrytera en redovisningsansvarig till framgångsrika Configura i Linköping. Denna rekrytering vänder sig till dig som vill vara verksam i en internationell spännande koncern, brinner för redovisningsområdet och som lockas av att få arbeta i en ansvarsfull roll.

Saas-bolaget Configura är mitt i en uppåtgående tillväxtresa och till följd av detta rekryteras nu en ny roll som redovisningsansvarig med hjälp av oss på Mpya Finance. Vi söker efter dig som tack vare din arbetslivserfarenhet kan säkerställa rutinerna för korrekt rapportering och som motiveras av att hela tiden få utveckla och förbättra processerna inom redovisningsområdet. Den här specialistrollen ger dig stora möjligheter att utvecklas både personligt och yrkesmässigt då den har ett brett innehåll och även innebär att du ska leda det globala teamet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsansvarig har du huvudansvar för redovisningen för alla åtta legala enheter inom koncernen samt personalansvar för bolagets fem redovisningsekonomer. Du driver ekonomiavdelningen framåt tillsammans med VP Finance och Group Controller. Rollen är placerad på Configuras superfräscha kontor, mitt i centrala Linköping med utsikt över innerstans takåsar.

  • Bokslutsarbete (månad och år) och årsredovisning
  • Koncernredovisning och konsolidering av koncernens åtta bolag
  • Intern kontroll
  • Valutaanalys och rapportering om cashbehov
  • Hållbarhetsredovisning
  • Transfer pricing
  • Arbetsleda och stötta teamet i olika redovisningsfrågor
  • Löpande dialog med externa kontakter såsom revisorer och myndigheter
  • Stötta i budget, prognos och analysarbetet

Vem är det vi letar efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet inom redovisning. Du har tidigare arbetat i en internationell miljö och vi ser gärna att du har förståelse och kunskap inom koncernredovisning och konsolidering. För dig är det självklart att hålla dig à jour i aktuella redovisningsfrågor och se till att koncernen rapporterar enligt gällande regelverk. Vidare trivs du i att arbeta i en föränderlig miljö där du får vara med och utveckla och implementera rutiner och processer.

Du är systemintresserad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Som person beskrivs du som initiativrik och proaktiv med ett framåtriktat och analytiskt arbetssätt. Du får lätt förtroende inom ditt område och är mån om att vara en bra lagspelare som gärna delar din kunskap.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 26 maj 2024. I den här rekryteringen samarbetar Configura med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på 0709-71 00 16 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 070-971 01 66, anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Configura

Configura utvecklar programvara inom paragrafisk konfiguration. Programvaran är regelbaserad och används för att göra ritningar av någon typ av yta, i 2D och 3D. Configuras kunder och användare återfinns inom industrierna Commercial Interior, Material Handling och Kitchen & Bath över hela världen. Configuras huvudkontor finns i Linköping (Sverige) och har helägda dotterbolag i Grand Rapids (Michigan, USA), Cincinatti (Ohio, USA), Kuala Lumpur (Malaysia), Shenzhen (Kina), Berlin (Tyskland) och Tokyo (Japan).

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv