Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Swereco AB

EkonomichefLenhovda

Det framgångsrika företaget Swereco rekryterar nu sin nya ekonomichef och vi på Mpya Finance har fått förtroendet att hjälpa till med tillsättningen.

Detta är drömtjänsten för dig som vill axla ansvaret för koncernens ekonomifunktion och som motiveras av en central roll i ett bolag i tillväxt. Här erbjuds du en bred operativ roll och kommer hantera frågeställningar av både finansiell- och affärsmässig karaktär. Visst låter det intressant?  Bingo- då ska du fortsätta läsa!

Swereco erbjuder ett brett sortiment av produkter framtagna för att förenkla och stötta i vardagens olika skeenden för funktionsnedsatta. De flesta av Swerecos produkter tillverkas i egen fabrik i Lenhovda och i anslutning till fabriken finns även det fina kontoret där även rollen är placerad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomichef på Swereco ansvarar du för det dagliga ekonomiarbetet och till din hjälp har du en duktig redovisningsekonom som du även har personalansvar för. I rollen har du ett nära samarbeta med VD, Hadi, som du även rapporterar till.

  • Ansvara för månads-, kvartals och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Koncernskonsolidering
  • Sammanhållande för budget- och prognosprocess
  • Nyckeltal och KPI: er
  • Moms, skatt och deklarationer
  • Delaktig i ledningsgrupp
  • Rapportering till styrelse och ägare
  • Samarbeta med extern revision och andra rådgivare

Vem är det vi letar efter?
Du som söker denna roll har akademisk utbildning inom ekonomi och som har arbetslivserfarenhet från en liknande roll, med fördel från producerande verksamhet. Du har god erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning enligt K3 och van att hantera komplexa redovisningstekniska frågor. Vi ser att du arbetar obehindrat i Excel och har gärna tidigare arbetat i Pyramid. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Som person beskrivs du som en självgående, balanserad och ansvarstagande. Ditt arbetssätt är såväl strukturerat som analytiskt och i din profession är du trygg och förtroendeingivande. Du är van att arbeta med uppföljning som analys och du har förmågan att växla mellan detaljfokus och en övergripande helhet. Du är mån om att vara en bra lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2024. I den här rekryteringen samarbetar Swereco med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på 0709-71 00 16 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 070-971 01 66, anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Swereco AB

Swereco startade 1973 med tillverkning av kryckor och utveckling av ergonomiska produkter för människor med funktionsnedsättning. Vi erbjuder idag ett brett sortiment av produkter framtagna för att förenkla och stötta i vardagens olika skeenden. De flesta av Swerecos produkter tillverkas i egen fabrik i Lenhovda, Småland. Swereco ägs av J2L Holding AB.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv