Ny på jobbet. Ny på Mpya Finance Linköping!

Mpya Finance, 2021

Vad var det som fick dig att fastna för Mpya Finance?

En enkel sak, men det första intrycket när de ringer mig är alltid toppen, det måste jag säga. Man blir glad. Men sedan började vi prata mer och mer. Vi pratade om vad Mpya står för och vilka värdegrundsgrunder som finns, och jag fick läsa Mpyas Kulturbok och då… då kände jag att det där, det sluter jag upp bakom.

Vad var det du gillade?

Man poängterar människan. Det är inte bara en floskel. Varje gång vi hörs så frågar de hur jag mår. Det är ovanligt! Det är aldrig någon som frågar annars, haha. Det är fint!

Mpya vill verkligen få ihop helheten – man har ett liv utanför jobbet också. Och jag har levt i en bransch i många år, där det går väldigt fort, och där man väldigt sällan tänker på helheten och hela människan.

Vad tror du om livet som konsult?

Jag tror det kommer passa mig utmärkt då jag lockas av ombytet och variationen som ligger i rollen. Är man, som jag, nyfiken och vill lära sig nya saker i livet så tror jag det passar väldigt bra. Jag är 48 år och tror att det är rätt för mig att ta det här steget nu när jag är lite tryggare i vad jag kan än när jag var ny i branschen. Man blir också mer aktiv som konsult tror jag jämfört med om man är på samma företag hela tiden där det lätt kan bli lite slentrian.

Vad är det bästa med att vara ekonom?

Man förstår saker som händer i världen. Om man tittar på det i stort, så handlar allt om ekonomi. Miljö till exempel. Vad gäller miljön så kommer man aldrig runt de ekonomiska bitarna; de ekonomiska intressena kommer alltid i första hand, tyvärr! Jag var väldigt intresserad av makroekonomi på universitetet. Det var spännande när man förstod helheten, hur allt rör sig men ändå hålls ihop. Så för mig är det inte nödvändigtvis siffrorna, utan förståelsen av helheten som jag tycker är spännande med ekonomi.

Vad gör du på fritiden?

Jag spelar bordtennis! Tävlar faktiskt och spelar seriespel. Sedan är det mycket med familj och idrottsaktiviteter med hela familjen… Man kan väl säga så här; jag har att göra. Och jag tycker att det ska bli väldigt kul att växla upp och prova nya saker som konsult. Det ska bli stimulerande. Och nu när jag är på ett ställe där man uppmuntrar och stöttar livet även utanför jobbet, kommer jag trivas väldigt bra.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: