”Mellan uppdrag”… Vad händer? Vad gör man?

Mpya Finance, 2022

Konsultens vardag handlar om att jobba på olika uppdrag, hos olika bolag och möta olika utmaningar. Ibland är uppdragen långa, kanske ett år eller mer, ibland några månader. Som konsult får man lära sig mycket och det är ett inspirerande tempo emellanåt. Men det kommer ibland perioder då man är ”mellan uppdrag”. Vad gör man då? Vi frågade Adnan Kovacevic, på Mpya Finance i Malmö.

Hej Adnan, du är just nu mellan uppdrag. Berätta, hur är det?

Som konsult hamnar man ibland mellan uppdrag. Inget konstigt med det. Jobbar man på Mpya Finance får man ju lön ändå, så istället för att undra hur det ska gå kan man passa på att utbilda sig – och det gör vi mycket.  Sedan får man ju lite tid på sig att stanna upp och reflektera. På mitt senaste uppdrag som Business Controller, var det full fart, där fanns inte många minuter till reflektion. Så det gör jag också.

Vad är det du reflekterar kring?

Till exempel, vad har jag lärt mig av det här uppdraget? Vilka delar behöver jag träna mer på inför kommande uppdrag. Det reflekterar jag kring och det är den största nyttan med att vara mellan uppdrag tycker jag. Att lära sig mer. Det är inte alltid man får den möjligheten på andra jobb.

Har du reflekterat över dina styrkor?

Haha, ja det måste man också göra! Man måste passa på att ge sig själv lite beröm. Jag är analytiskt lagd till grunden och gillar att ”grotta ner mig” i vissa ämnen/ problemställningar, så jag ser hela bilden. Jag gillar också att prata med mina kollegor… jag är väl en lagspelare på det viset. Jag gillar att diskutera allt mellan himmel och jord.

Vad tar du med dig till nästa uppdrag?

Jag som person brukar kasta mig in i alla uppdrag med fullt engagemang, men jag tror jag har lärt mig att jag måste bli bättre på att backa ut lite ibland, och se när jag behöver ta in kloka råd från kollegor. Det är en lärdom.

Vad gör du när du inte reflekterar?

Det finns ju mycket att göra, inte minst att vidareutbilda sig som jag nämnde i början. Men internt är jag med och planerar allt från AW:s till julfest. Jag passar på att lära känna kollegorna. Jag hinner också nätverka mer och få en utblick kring vad som händer i branschen. Det är bra. Jag passar också på att träna och röra på mig. Där är vi på Mpya extra bra.

Kan du avslöja något från årets julfest?

Nej, jag kan ju inte det. Det är hemligt. Men jag kan ju passa på att önska God Jul!

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: