Helsingborg. Bästa sommarstaden?

Mpya Finance, 2022

Helsingborg är en riktig sommarstad. Faktiskt en av få städer i världen som har citykärnan precis vid vattnet. Och runt vattnet finns caféer och restauranger med fantastiska uteserveringar. Och det är inte ovanligt att se någon promenera över gatan i morgonrock för att ta ett morgondopp. Är det den perfekta sommarstaden? Vi frågar Josefin Gorthe Skafar, Operativ Chef på Mpya Finance i Helsingborg.

– Ja, det är en fantastisk sommarstad. Magisk på alla sätt. Det är svårt att välja ut någon särskild händelse utan det är snarare alla de små sakerna tillsammans som gör det! Havet, krogtätheten med alla uteserveringar som öppnar upp längs gatorna, utomhuskonserter på Sofiero, kulijuli, festivaler, båtturer till Ven eller Danmark osv. Det gör det väldigt härligt att bara hänga i stan och runt omkring. I år har även H22 lockat extra mycket människor ut i staden. H22 är ett City Expo och en Innovationsmässa. Sådant gillar ju vi på Mpya som också strävar efter ständigt modernisera oss och vara nytänkande.

Vad ska du göra i sommar?
Jag kommer nog mest hålla till i Sverige. Sommaren i Sverige är underbar. Vi kommer segla en hel del, för det gillar vi i vår familj. Vi kommer nog vara en del i Bohuslän, men också bara hänga här i Helsingborg och sola och bada och umgås med vänner.

Du har varit med och startat Mpya i Helsingborg, hur har det gått?
Oj, det har gått väldigt bra, inte minst med tanke på att vi startade i september 2019, för att fyra månader senare gå in i en corona-pandemi. Då gick det lite trögt, såklart, men vi hittade nya vägar för att träffa människor – både vad gäller våra kollegor, kunder och kandidater. Det blev mycket utomhusmöten, promenad-luncher och Teams-kaffe. Det gjorde att vi kunde fortsätta prata med människor, och så länge vi kan göra det är jag inte orolig. För då kan vi förmedla det som gör oss unika och få fram vårt budskap om balans i livet, trygghet och mjuka värden som är så viktiga.

Hur många är ni nu?
Nu är vi tretton anställda och den 1:a september ska vi flytta till nya lokaler, där vi kommer få mer space och möjlighet att umgås och utbyta erfarenheter i det som vi brukar kalla ”vårt vardagsrum”. Utrymme för både jobb och lek, kan man säga. Det ser vi fram emot. Och mitt i stan så klart! På Sundstorget där vi ju faktiskt sitter redan idag. Så en kort flytt bara ett stenkast bort. Det kommer bli fantastiska lokaler.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Så klart den roliga utmaningen att få starta ett kontor från 0! Att bygga ett Mpya anpassat till en Helsingborgskostym. Att tillsammans med konsultkollegorna bygga en fin kultur och något man själv verkligen tror på. Förutom det är det så klart alla spännande människor man får träffa och lära känna. Att höra dem dela med sig av sin historia, få ta del av deras bakgrund och höra om deras framtidsplaner. Och förhoppningsvis få vara en del av att hjälpa till att hitta nya riktningar och jobb. Alla människor är på väg någonstans, och att få bidra till att det blir i rätt riktning tycker jag är fantastiskt. Alla är rätt för någonting, det gäller bara att hitta vad. Att hitta en bra matchning som känns riktigt rätt både för kund och kandidat. Det är riktigt kul! Och som ekonom har jag ju också en fördel i att inte bara kunna jobbet, utan också hur arbetsgivarens utmaningar ser ut.

Ska man verkligen byta jobb i dessa tider?
Absolut, det är ekonomernas marknad! Det är mycket stor rörlighet på marknaden och det finns massor av möjligheter för oss ekonomer. Och även om man kanske inte riktigt är beredd att byta jobb så tycker jag man ska träffa oss. Det värsta som kan hända är att du som ekonom får ett större nätverk, och det gör väl inget?

Blir det promenad-lunch då? Eller kanske ett morgondopp mitt i city?
Jag är med på allt, bara vi träffas. Fast ett morgondopp blir nog bäst i juli eller augusti.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: