Business English, please.

Ida Lindström, 2023

En sak som Ida Lindström upptäckte när hon började på Mpya Finance var att saker och ting går fort. ”Jag vill bli bättre på business-engelska”, sa Ida, och på några dagar var engelska-läraren fixad. No problem, let’s start studying, var budskapet.

Hur hittade du Mpya Finance?

Vi träffades i och med en rekrytering, och då nämnde jag lite i förbifarten att jag funderat på att bli konsult, och då gick det fort – igen. Jag blev erbjuden konsultjobb helt enkelt.

Du tackade ja förstår vi. Vad var det du fastnade för?

De här mjuka värdena som Mpya Finance jobbar mycket med. Vi pratade mycket om ”människan”, om livet, om fritiden. Det är viktigt för mig hur man behandlar sin personal. Att få ihop familj, jobbet och sin egen tid är superviktigt för mig. Det hade Mpya Finance koll på.

Blev det som du hoppades?

Ja verkligen. För det första handlar det om kollegorna. Även om man inte känner kollegor i andra städer så känner man en atmosfär i bolaget. Vi har ju exempelvis ett forum där vi pratar träning, och allt är lättsamt och nyfiket. Man följer också upp och kollar att alla mår bra. Vi har till och med personliga coacher. Så nu rör jag på mig mycket mer, tränar… saker som jag förut fått prioritera bort i livet. För att orka jobba måste man ha en bra fritid.

Vad gör du på fritiden?

Jag har två killar i tonåren som spelar mycket fotboll. Det tar tid. Men resa är ett stort intresse för mig. Hittills har jag varit i USA, Asien och massor i Europa. Men jag har mycket kvar att upptäcka. Sen gillar jag träning och långa promenader med min hund.

Något som överraskade dig på Mpya Finance?

Ja jag är ju nyfiken på att jobba mer internationellt, men kände mig lite osäker på business-engelska, så jag nämnde det, och på bara en dag hade Mpya fixat en engelska-lärare åt mig. En kvinna från Engelska Institutet. Snabbheten när det gäller att hjälpa och kicka igång saker har överraskat mig.

Vad har du för planer framåt?

Jag vill bredda mig, komma ut på större koncerner, jobba med koncernredovisning, internationellt. Där lyssnar Mpya Finance enormt mycket, och är lyhörda för vad JAG vill. Man känner sig verkligen omhändertagen.

Skulle du rekommendera Mpya Finance till en kamrat?

Självklart, jag skulle säga ”vill du utvecklas, komma vidare, vill du ha roligt, och få tid att göra det du mår bra av, då ska du kontakta Mpya Finance”. Att vara konsult på Mpya Finance är något speciellt. Här är vi alla kollegor. Man längtar till fredagen och en AW, för då kommer många till Mpyas kontor. Gemenskapen gillar jag och alla aktiviteter! Ta bara vår konferens till Kroatien till exempel. Tala om att ge tillbaka till de anställda.

Så, livet leker eller?

Haha, ja det får jag säga. Jag har hittat tillbaka till mig själv. Jag har blivit den där glada personen som jag var förut. Det är inte dåligt, eller hur?

Och hur går det med business-engelskan?

My business English, meaning the type of English used in business contexts, such as international trade, commerce, finance, insurance, banking, and many office settings, is coming along well actually.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: