Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Koncernredovisningsekonom till Tekniska Verken i Linköping AB

Koncern­redovisningLinköping

Vill du arbeta hos en arbetsgivare som har en stor påverkan på Linköpingsbornas vardag och som ger dig möjlighet att utvecklas och arbeta i en otroligt intressant bransch? Är du personen som dina kollegor alltid vänder sig till vid komplexa redovisningsfrågor för att få stöttning och tips? Då kan du vara den vi söker!

Tekniska Verken i Linköping rekryterar nu med hjälp av oss på Mpya Finance en koncernredovisningsekonom. Här erbjuds du en central och viktig roll i en koncern som är i tillväxt och möjlighet till att påverka hur resan ska se ut framåt. Rollen är placerad på Tekniska Verkens fina huvudkontor på Brogatan centralt i Linköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Redovisningsavdelningen på Tekniska Verken består idag av 20 härliga kollegor som tillsammans hanterar den löpande redovisningen och ekonomin för moderbolaget samt koncernens 12 dotterbolag. Som koncernredovisningsekonom har du ett nära samarbete med Daniel som är koncernredovisningsspecialist och du kommer främst att arbeta med koncernredovisning, konsolidering och rapportering av koncernen. I rollen rapporterar du till Anna som är Redovisningschef.

  • Upprättade av månads-, tertial- och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Koncernredovisning
  • Hålla sig à jour i aktuella redovisningsfrågor och se till att koncernen rapporterar enligt gällande regelverk
  • Delaktig i rapportering på månads- och kvartalsbasis till ledning och banker samt för framtagande av finansiell information
  • Förbättra rutiner och processer inom redovisningsområdet
  • Delaktig i utvecklingsprojekt
  • Samarbeta med extern revision och andra rådgivare
  • Stötta och utbilda övriga teamet och organisationen

Vem är du?
Vi ser att du som söker denna tjänst är civilekonom, eller har motsvarande kunskap genom andra utbildningar och erfarenheter, med en bakgrund inom redovisning och/eller revision. Du har tidigare arbetslivserfarenhet från att ha arbetat inom en större koncern och känner dig trygg med regelverk som K3 och IFRS.  Du besitter goda systemkunskaper och arbetar obehindrat i Excel och andra Office-program. Har du erfarenhet av Mercur eller Aaro ser vi det som meriterande. Du talar svenska obehindrat.

För att trivas i rollen är du en person som trivs i föränderlig miljö där du får vara med och utveckla rutiner och processer. Du beskrivs som en nyfiken, lösningsorienterad och självgående person som har ett strukturerat och noggrant arbetssätt.  Du inger snabbt förtroende inom ditt område och är mån om att leverera i tid och med god kvalité.  Människor i din omgivning beskriver dig som pedagogisk och kommunikativ och som har lätt för att skapa goda relationer.

Har vi fångat ditt intresse?
Såklart! Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 14 april 2024. I den här rekryteringen samarbetar Tekniska Verken med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på telefon 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Tekniska Verken i Linköping AB

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision – att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 1000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga.
Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv