Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Group Accounting till Bactiguard i Stockholm City

Redovisnings­chefStockholm

Vi söker nu en självgående och engagerad ledare till Bactiguard som trivs i att utveckla funktionen vidare med oss. Som Head of Group Accounting är du operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen, leda personal och utveckla funktionen. Är det dig vi söker?

Vad kan Bactiguard erbjuda dig?
Bactiguard är ett globalt medicinteknikbolag med svenska rötter, vars affärsidé är att förhindra vårdrelaterade infektioner, minska antibiotika-användningen och rädda liv genom att utveckla och tillhandahålla infektionshämmande lösningar för sjukvården. Hos oss blir du en del av ett team där engagemang om att göra världen till en bättre plats genom att förebygga infektioner. Vi ger dig en möjlighet att arbeta på Bactiguard som genomsyras av ett öppet arbetsklimat och professionalism. Hos oss kan du räkna med att göra skillnad.

Om rollen
Vi söker nu en självgående och engagerad Head of Group Accounting till Bactiguard som trivs i att utveckla funktionen vidare med oss. Som Head of  Group Accounting är du operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen, koncernredovisningen och utveckla funktionen.

Du har personalansvar för två medarbetare och rapporterar direkt till CFO. Du har en nyckelroll i bolaget med möjligheten att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du arbetar nära verksamhet och ledning och ansvarar för att bokslut och årsredovisning upprättas enligt gällande regelverk.  Vidare leder och driver du utredningsfrågor inom exempelvis lager, IC, moms, skatt, intern kontroll och redovisningsprinciper. Som Head of Group Accounting kommer du att arbeta både strategiskt och redovisningsnära. Du har ett övergripande ansvar för redovisningen och driver redovisnings- och bokslutsprocessen. Du upprättar, utvecklar och kvalitetssäkrar rutiner och processer inom redovisningen samt är delaktig i och har en drivande roll i diverse redovisningsrelaterade projekt. Du kommer ha mycket kontakt med våra dotterbolag ute i världen och säkerställa och kvalitetssäkra korrekt rapportering för koncernen. Rollen innefattar daglig kontakt med våra dotterbolag globalt. Du är den som leder och fördelar arbetet på redovisningsfunktionen samt konsoliderar för gruppen.

Du ingår i ett Finance team om fyra personer. Bactiguard har sitt kontor i fina lokaler mitt i centrala Stockholm.
                          

I rollen ingår:

  • Övergripande redovisningsansvar för Bactiguard och dess dotterbolag (månad, kvartals och årsbokslut) med leveranssäkerhet
  • Ansvarig för koncernrapportering och koncernavstämning mot dotterbolagen (fem legala enheter)
  • Leda och fördela arbetet i finansiell uppföljning och analyser samt coacha medarbetare
  • Upprätta kvartalsrapporter och årsredovisningar för gruppen samt rapportering till marknaden tillsammans med IR teamet
  • Skatteberäkningar samt skatte- och avgiftsdeklarationer
  • IFRS 9, 16, ESEF taggning
  • Likviditetsprognoser och uppföljning
  • Finansiellt stöd åt verksamheten
  • Säkerställa och aktivt och kontinuerligt ta lead i att kvalitetssäkra, förbättra och utveckla processer, rutiner och interna kontroller

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och har arbetat flertalet års med kvalificerad redovisning från större bolag eller koncern med komplex verksamhet samt drivit förändringsarbete med fördel från börsnoterad bolag. Du är van att driva uppföljning och analys. Du har stort systemintresse och goda kunskaper i Excel. Du är flytande i engelska och svenska, både i tal och skrift. Har du erfarenhet av koncernredovisning är det starkt meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös, strukturerad och har en förändringsvilja. Vidare har du ett problemlösande förhållningssätt och att du ser kontakt med människor som något naturligt och positivt. Vidare tror vi att du trivs i att leda och utveckla medarbetare. Har du tidigare erfarenhet av roll med ledarskap ser vi det som meriterande.


Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Bactiguard med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Bactiguard AB

Bactiguard är ett bolag som utvecklar säker och biokompatibel teknologi som förebygger infektioner relaterade till medicintekniska produkter. Bolagets unika teknologi är baserad på ett ultratunt ädelmetallytskikt som förhindrar bakterier från att fästa och bilda biofilm på medicintekniska produkter. Bactiguards infektionsförebyggande lösningar minskar patienters lidande, räddar liv och avlastar sjukvårdsresurser. De bekämpar också antibiotikaresistens, ett av de allvarligaste hoten mot global hälsa och modern medicin. Bactiguard bedriver sin verksamhet genom licenspartnerskap med ledande globala medtech-företag som applicerar teknologin på sina medicintekniska produkter och säljer dem under eget varumärke eller tillsammans med Bactiguard. Bolaget har också en portfölj med produkter för sårbehandling.
Bactiguard har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq Stockholm.           
Läs mer på www.bactiguard.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv