Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningschef till AB Ludvig Svensson i Kinna

Redovisnings­chefBorås

Arbetar du idag som redovisningschef eller i en liknande roll och vill ta nästa steg i karriären? Är du dessutom en analytisk, pedagogisk och prestigelös person med nyfikenhet på Ludvig Svensson? Då välkomnar vi dig med din ansökan för att bli en del av det härliga gänget på Svensson i Kinna! 

Om tjänsten

Som Redovisningschef ansvarar du för att organisera och leda arbetet på Svenssons ekonomiavdelning. I ditt team finns en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Du rapporterar till CFO. I denna roll ingår också ansvar för att successivt omvandla ekonomiavdelningen till ett Shared Service Center. Denna omvandling kommer ställa höga krav på dig som ledare. Genom din passion för analys, förmåga att planera strategier och positiva inställning till en verksamhet i framkant, så formulerar du en ekonomisk strategi som är både stabil och framåtblickande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

– Huvudansvar för löpande redovisning och bokslut för de bolag i koncernen som   hanteras av ekonomiavdelningen i Kinna, både svenska och utländska bolag.

– Likviditetsprognoser och valutasäkring

– Ansvar för att årsredovisningar tas fram och vara involverad i koncernredovisningen

– Kontakt med myndigheter

– Effektivisera systemanvändningen, säkerställa korrekta och uppdaterade processer

Vem söker vi:

Du känner dig trygg i din kunskap och är den som man vänder sig till i redovisningsfrågor. Då Svensson arbetar i internationell kontext är det ett krav att du besitter mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt eftersom du kommer att ha en central roll i det globala ekonomiteamet. Kan du ytterligare språk är detta plus. Det är även meriterande om du har en global bakgrund samt har arbetat med koncernredovisning, hållbarhetsredovisning eller valutahantering. Vidare besitter du god dator-/systemvana och ett starkt systemintresse.

Vi erbjuder dig

Svensson ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och ha eget inflytande och ansvar över din roll. Arbetskulturen genomsyras av en varm och familjär atmosfär där öppenhet och ärlighet är grundpelare. Detta skapar en inspirerande och utvecklande miljö där du kan känna dig motiverad och engagerad varje dag.

Svensson är inte bara ett företag utan andas en gemenskap där varje individ spelar en viktig roll i den gemensamma resan mot framgång. Tillsammans finns en strävan mot samma mål och vi stöttar varandra längs vägen. Här får du inte bara chansen till personlig utveckling utan också förmånen att arbeta med fantastiska kollegor som delar din passion och entusiasm.

Här får du ett spännande tillfälle att vara en del av något större och att växa både professionellt och personligt. Välkommen till Svensson – där din potential får blomstra! 

Vill du bli en del av AB Ludvig Svensson?

Vad kul! Välkommen med din ansökan redan idag. Vi arbetar med löpande urval. Vid frågor, hör du av dig till ansvarig rekryterare My Fälth 073-203 67 90 eller Ida Eriksson 072-999 67 03

Sök jobbet

Om AB Ludvig Svensson

AB Ludvig Svensson är ett familjeägt företag grundat 1887 som ägs och drivs av fjärde generationen. Under varumärket Svensson erbjuder vi klimatlösningar för offentlig miljö och professionell växthusodling. Vi är ett mål- och värderingsstyrt företag med korta beslutsvägar organiserat i två affärsområden: Klimatvävar och Inredningstextil. Med djupa rötter i Kinna och Knallebygden har vi världen som arbetsfält med dotterbolag i Nederländerna, USA, Mexiko, Kina, Norge, Finland, Estland, Spanien, Tyskland och Sydkorea. Textilierna produceras i våra egna fabriker i Kinna Sverige, Shanghai Kina och i Elva Estland för export till över 130 länder. Koncernen omsätter 700 MSEK och har totalt 360 medarbetare.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv