Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller till Hasko

Financial ControllerStockholm

Vill du arbeta på ett snabbväxande investmentbolag med stora framtidsplaner? Då är det dig vi söker!

Hasko befinner sig i en expansionsfas och behöver därför stärka upp ekonomifunktionen med ytterligare en vass Controller. Rätt kandidat kommer få möjligheten att arbeta i en bred roll i en miljö som erbjuder flera spännande utmaningar inom många segment.

Om rollen
Ditt övergripande ansvar är att kvalitetssäkra redovisningen för våra dotterbolag samt att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Hasko har hittills gjort åtta förvärv och har en planerad förvärvstakt om ca 3-4 bolag per år. Du kommer att utveckla processer och rutiner för att ytterligare höja kvaliteten i rapporteringen men även leda arbetet i att implementera nya bolag som vi förvärvar. Budget och prognosarbete samt att driva flera förbättringsprojekt kommer också att ingå i rollen. Du rapporterar direkt till CFO, vilken du även kommer att jobba väldigt tätt med. 

För att trivas i rollen som Financial Controller hos Hasko är det viktigt att du drivs av att arbeta i en snabbrörlig miljö i ständig förändring och tillväxt, där du får möjlighet att vara med och påverka. Som person har du lätt för att samarbeta och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår även att:

  • Ansvara för inrapportering och analys av dotterbolagens ekonomiska utfall
  • Supportera dotterbolagens ekonomifunktioner i specifika projekt eller för att effektivisera och utveckla deras rapportering
  • Supportera i framställningen av koncernens ekonomiska utfall till VD och aktieägare
  • Understödja och driva övergång till IFRS för koncernen
  • Supportera och delvis driva vissa processer i samband med nyemissioner, förvärv, bankrelationer etc.
  • Säkerställa IFRS-kompatibilitet i rapportering och delta i månads- och årsbokslut. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att stödja ledningens beslutsfattande och bidra till Haskos fortsatta tillväxt och framgång.

 

Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av redovisning och rapportering. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en koncern, med flera rapporterande enheter och om du har erfarenhet av IFRS. 

Du brinner för att utveckla såväl processer som rutiner och trivs i en föränderlig miljö. Du har det driv som krävs för att utveckla ekonomifunktionen så att de kan ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta växa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter samt att skapa och bibehålla goda relationer.

Din personlighet är en viktig framgångsfaktor. Du är proaktiv och bidrar till verksamheten med relevanta analyser. Vidare är du en positiv och prestigelös teamspelare med mycket energi. Du har ett gott ordningssinne och fungerar i ett högt arbetstempo och i en miljö präglad av snabb tillväxt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Hasko med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Italo Paras italo.paras@mpya.se . Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Hasko

Hasko är ett investmentbolag som grundades 2021 och som gör majoritetsinvesteringar i ägarledda svenska bolag som är marknadsledande i sin nisch med en omsättning på 40-200 MSEK och ett rörelseresultat på 10-30 MSEK. Hasko investerar utan bortre tidshorisont och har således ett långsiktigt perspektiv på sina investeringar.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv