Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller till DEUTZ Nordic

Financial ControllerStockholm

Är du en erfaren redovisningsekonom med intresse för controlling eller vill du fortsätta utvecklas i en roll som financial controller? Då har vi en spännande möjlighet för dig! Vi erbjuder en avslappnad och dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och utvecklas.

Placerad på vårt kontor i Järfälla, kommer du att vara en nyckelperson i vår organisation. Du kommer att ha många kontaktytor både internt med de nordiska bolagen och externt med andra enheter inom DEUTZ-koncernen, vilket ger dig en bred och varierad arbetsdag. 

Om rollen
I rollen som Financial Controller kommer du att ha en central roll i att säkerställa hög kvalitet i vår bokslutsprocess och koncernrapportering. Du kommer att arbeta i ett finansteam om tre personer och rapportera till CFO för DEUTZ Nordic.

Huvudsakliga uppgifter

  • Ansvara för att säkerställa hög kvalitet i bokslutsprocessen genom granskning och analys
  • Vara delaktig i budget- och prognosarbete
  • Genomföra analyser och följa upp resultat samt ekonomisk utveckling för bolagen i Sverige, Danmark och Finland
  • Sammanställa och rapportera ekonomisk information till moderbolaget enligt fastställda riktlinjer och tidsfrister.
  • Ansvara för momsavstämningar och deklarationer 
  • Utveckla och dokumentera rutiner och processer för att säkerställa effektivitet och efterlevnad av interna och externa krav
  • Arbeta aktivt med att förbättra rapporteringen till moderbolaget

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för siffror! Du är strukturerad, noggrann, lösningsorienterad och har förmågan att arbeta både självständigt och i team. Du trivs i en roll med många kontaktytor där du både har en daglig kontakt lokalt med dina kollegor men även tät kontakt med dina internationella kollegor inom koncernen. 

Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning samt är bokslutssjälvständig. Du har varit delaktig i den finansiella rapporteringen och i att upprätta årsredovisning. Du har även ett intresse av system samt goda kunskaper i Excel. Vidare behärskar du både svenska och engelska samt har en akademisk examen.  Det är meriterande om du har erfarenhet av Pyramid eller SAP och erfarenhet från en internationell koncern.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar DEUTZ Nordic med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Nadja Linder på nadja.linder@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Om du är redo för nästa steg i din karriär och vill vara en del av ett innovativt och växande bolag, då är det här tjänsten för dig!

 

Sök jobbet

Om DEUTZ Nordic AB

DEUTZ Nordic är ett helägt dotterbolag till DEUTZ AG. Bolaget grundades i Sverige 1956 samt i Danmark 1965. Sedan 2019 har DEUTZ Nordic även verksamhet i Finland. Med vår kunniga personal servar vi allt från OEM-kunder till slutkunder både för nyförsäljning och eftermarknad. För nya maskiner och installationer jobbar våra tekniker i nära samarbete med kunden för en optimal anpassning av nya motorserier med de senaste emissionsnivåerna för en renare och bättre miljö. 2023 omsatte DEUTZ Nordic-gruppen ca 300 MSEK.
DEUTZ är en av världens ledande tillverkare av innovativa drivsystem. DEUTZ-koncernen har drygt 5 000 anställda över hela världen och ca 900 försäljnings- och servicepartners i mer än 130 länder. Omsättningen var 2023 ca 2,1 miljarder euro.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv