Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller till LRF

Financial ControllerStockholm

Financial Controller till LRF

Rollen som Financial Controller hos LRF är ny och ger dig möjlighet att, tillsammans med Enhetschefen för Koncernekonomi, få bygga upp rollen.

LRF är en koncern med komplex struktur – innehållande såväl aktiebolag, ideella föreningar och stiftelser. Vi söker dig som har gedigen redovisningskompetens och trivs i en utåtriktad roll och med ansvar för att driva projekt.  Dig vi letar efter arbetar idag i en liknande roll alternativt har arbetat minst fyra år som revisor för koncerner med komplex struktur. Utöver ansvaret för operativ månadsrapportering kommer du också att stötta och kvalitetssäkra dotterbolagens inrapportering samt arbeta med koncernens årsbokslut och upprätta årsredovisning på koncernnivå. 

Du kommer också få vara med och driva anpassningen av bolagets finansiella rapportering enligt de nya kraven inom hållbarhetsområdet (CSRD). Rollen rapporterar till Enhetschef Koncernekonomi och är placerad på vårt huvudkontor i Stadshagen, Stockholm.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Operativ rapportering månadsvis och koncernbokslut vid årsbokslut samt upprätta årsredovisning på koncernnivå
 • Upprätta förvärvsanalyser
 • Supportera ekonomifunktionerna i dotterbolagen kring koncernrapportering samt övriga redovisningsfrågor som kan uppkomma och kvalitetssäkring av inrapportering från dotterbolag
 • Delaktig i arbetet med att anpassa bolagets finansiella rapportering enligt de nya kraven inom hållbarhetsområdet (CSRD)
 • Vara behjälplig i ad-hoc frågor och projekt hänförliga till koncernredovisningen
 • Samordning och utveckling av koncerngemensamma rutiner
 • Värdering- och skattefrågor
 • Hantering av 17 ideella föreningar samt inkomstdeklaration för dessa
 • Hantering av fördelning av kostnader gällande de 17 ideella föreningarna
 • Systemägare ekonomisystem
 • Intern kontroll
 • Fungera som brygga till Business Control när det gäller förändringar av konton och annan information

Din Profil

Detta är en roll med många kontaktytor varför vi söker dig som har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du drivs också av att jobba med kontinuerlig utveckling av processer och rutiner och är gärna den som stöttar med redovisningskompetens vid eventuella frågor från exempelvis dotterbolag eller finansfunktion.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av redovisning Du har det driv som krävs för att bygga upp en ny roll och är vetgirig som person. För att lyckas i rollen behöver du arbeta noggrant och strukturerat. Du har förmågan att växla mellan detaljerade arbetsuppgifter och strategiska uppgifter som att utveckla processer, rutiner och nyttjandet av systemstöd.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar LRF med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se

Facklig kontakt är Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen)  henrik.sporrong@lrf.se eller Sofie Leosson (Saco) sofie.leosson@lrf.se 

 

Sök jobbet

Om Lantbrukarnas Ekonomi AB

Om LRFLantbrukarnas Riksförbund (LRF) är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med ca 120 000 medlemmar. Gemensamt för medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. LRF:s medlemmar driver65 000 företag och är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag. För mer information vänligen se www.lrf.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv