Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Manager för Sverige till Bird & Bird

EkonomichefStockholm

Som Finance Manager för Sverige har du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen. Detta är en spännande utmaning att utveckla den svenska ekonomifunktionen inom en internationell affärsjuridisk byrå med en komplex struktur. 

För att passa väl för denna roll bör du vara bekväm med redovisning samtidigt som du besitter analytisk skicklighet för att stödja och utmana partners i uppföljning av verksamheten. Du kan ha tidigare erfarenhet av ledarskap, eller så är du redo att ta nästa steg i din karriär och kliva in i din första chefsroll. Vi söker någon som vill utveckla teamet och ekonomiavdelningen.

Om rollen
Som Finance Manager för Sverige kommer ditt ansvar att omfatta arbetsuppgifter på både strategisk och operativ nivå med huvudsakligt ansvar för att:

  • Agera Business Partner till delägarna i Sverige
  • Aktivt analysera finansiella data och presentera förslag för att förbättra lönsamheten för delägargruppen
  • Ansvara för att redovisningen är korrekt
  • Ansvara för att finansiell planering, budgetering och ledningsrapportering utförs i tid för att möta delägargruppens behov
  • Ansvar över likviditetsflöden
  • Hantera skatte- och bolagsrättsliga frågor
  • Ansvar för redovisningen i ägarbolag
  • Säkerställa korrekta intäktsflöden mellan enheter samt hantera periodiseringar, utdelningar etc.
  • Ansvar för kontakt med revisorer, skatterådgivare och andra externa parter
  • Ansvara för relevant finansiell rapportering inom Bird & Bird
  • Samarbeta med Bird & Birds globala finansfunktioner i koncerngemensamma projekt
  • Proaktivt komma med förslag för att förbättra ekonomifunktionen i Sverige

Detta är en viktig nyckelroll där du kommer arbeta nära delägare och ha personalansvar för cirka tre medarbetare. Din närmsta chef kommer vara vår Managing Partner, Mårten Willamo. Bird & Bird sitter i topprenoverade lokaler mitt i hjärtat av Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig med en akademisk examen inom företagsekonomi. Vi tror att rätt person har både goda redovisningskunskaper samt erfarenhet av att ha arbetat med analys och verksamhetsuppföljning. Då det är en internationell miljö där du är en del av ett globalt team inom Finance krävs det att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Finska ses som meriterande.

Du har en nyfikenhet för system och en generellt bra systemförståelse. Erfarenhet från partnerägd eller konsultverksamhet är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen på Bird & Bird söker vi dig som är analytisk, noggrann, strukturerad och ansvarstagande. I din personlighet är du trygg och självgående. Du tar ägarskap för ditt ansvarsområde och trivs med att komma med idéer och ta initiativ till utveckling och förbättring av rutiner, processer samt arbetssätt. Du är prestigelös och trivs i en bred yrkesroll. Vi tror att din kommunikativa förmåga är hög och du är van att hantera olika typer av individer och anpassar dig efter det.

Bird & Bird öppnar upp en värld av möjligheter
Som Finance Manager kommer du att komma in i en spännande fas där vi nyligen lanserat vår globala 5-års strategi. Viktiga delar i strategin är bland att arbeta med legal tech, hållbarhet, jämställdhet, inkludering samt försätta utveckla vårt pro bono arbete.

En central del av Bird & Birds företagskultur är den internationella dimensionen som starkt präglar den dagliga verksamheten där upplevelsen ska vara en gemensam kultur, oavsett vilket kontor du arbetar från. Det är ett högt tempo med en kultur som präglas av samarbete, energi och professionalism.

Du kommer inte bara ha ett fantastiskt team på vårt nyrenoverade kontor i Stockholm, du kommer också ha tillgång till ett stort nätverk av hjälpsamma kollegor runt om i världen. Att träffas är viktigt för oss när vi bygger vår kultur och därför anordnar vi många aktiviteter tillsammans. Frukost, fika, fester och friskvårdsaktiviteter för att bara nämna några exempel. Vi är ambitiösa i vårt arbete men vi tror att det är minst lika viktigt att ha kul tillsammans. Du kommer få tillgång till ett stort utbud av individuella utbildningsmöjligheter på lokal, nordisk och global nivå, anpassad efter din roll.

Vi erbjuder även andra förmåner så som t ex tjänstepension, fullt friskvårdsbidrag, privat sjukvårdsförsäkring, rabatter på SATS och i Mood-gallerian.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Bird & Bird med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Helén Lissäng, helen.lissang@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2024-07-12. 
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Bird & Bird AB

Bird & Bird är ett internationellt företag som stödjer organisationer som förändras av teknik och den digitala världen. Vi erbjuder ett omfattande utbud av specialiserade juridiska tjänster inom ett brett spektrum av verksamhetsområden och branscher. Vi har över 1 400 jurister på 32 kontor och i 22 länder i Europa, Mellanöstern, Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika. Bird & Bird öppnar upp en värld av möjligheter för advokater överallt. Här kan du ge råd till stora företag och snabbväxande företag i frågor som ofta är transformativa till sin natur, och tillsammans med människor som verkligen är kollegiala i sitt sätt att arbeta med alla på Bird & Bird. Det är detta gemensamma syfte och gemensamma tillvägagångssätt som skapar en mer produktiv och samarbetsinriktad arbetsplats. Läs gärna mer på www.twobirds.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv