Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Ekonomichef till Rimaster AB i Rimforsa

EkonomichefRimforsa

Till följd av en god tillväxt skruvar nu Rimaster upp sin ekonomifunktion och rekryterar en ekonomichef. Vi på Mpya Finance har fått förtroendet att hantera rekryteringsprocessen av denna spännande tjänst.

Rimaster är ett snabbt växande bolag och är idag en ledande leverantör och tillverkare inom sin nisch. Vi söker efter dig som vill arbeta i en internationell koncern som präglas av hög kompetens, driv och expertis. I rollen kommer din analytiska förmåga verkligen att utmanas då det gäller att kunna överblicka den komplexa miljön som företaget verkar i, samtidigt som du måste kunna göra kloka vägval och föreslå optimeringar. Du tilltalas även av att fortsätta utveckla en välfungerande ekonomifunktion till ett än bättre team med förmågan att skapa stärkt mervärde och för att möta organisationens förväntan och behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som ekonomichef ansvarar du för de svenska bolagens ekonomifunktion som består av tre duktiga medarbetare. Du kommer representera den svenska verksamhetens ekonomifunktion i den globala gruppen och du hanterar frågeställningar av både finansiell- och affärsmässig karaktär.

  • Övergripande ansvar för den löpande redovisningen
  • Månads och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Intern och extern rapportering
  • Hantera interna mellanhavanden
  • Budget och prognos
  • Månatlig uppföljning och avvikelseanalys
  • Optimera och driva förbättringar av de ekonomiska flödena

Du rapporterar till Mikael (Group Business Controller) men kommer även ha ett nära samarbete med Pernilla (vice koncernchef, CFO, COO och Styrelseledamot i samtliga bolag).

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom ekonomi och med arbetslivserfarenhet från liknande roll, gärna inom tillverkningsindustrin. Vi ser även att du har erfarenhet av redovisning inom både K3 och konsolidering och meriterande om du även arbetat med IFRS. Du är även van att hantera svårare redovisningstekniska frågor samt årsredovisningar.

Du har ett coachande förhållningssätt och är bra på att motivera och skapa teamkänsla i både med- och motgång. Du får energi av att arbeta i en verksamhet som präglas av ett högt arbetstempo, ständig utveckling och med tydligt resultatfokus

Ditt arbetssätt beskrivs som effektivt med hög kvalité, och personer i din omgivning uppfattar dig som engagerad, lättsam och analytisk. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ort: Rimforsa

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 11 december 2022. I den här rekryteringen samarbetar Rimaster AB med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på 0709-71 00 16 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 070-971 01 66 eller anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Rimaster AB

Rimaster är en partner och ledande leverantör kring utveckling och tillverkning av kablage, elskåp, elektronik, hytter och mekanik för specialfordon och industriella system. Kunderna är ofta världsledande produktägare inom sin bransch – exempelvis specialfordon för materialhantering, gruvbrytning, skogsbruk och jordbruk samt applikationer inom industriautomation.
Rimaster är ett globalt företag med ursprung och huvudkontor i Rimforsa, Sverige. I dag har de enheter för försäljning, design, utveckling och tillverkning i Rimforsa, Söderhamn och Horn i Sverige, i Paracin, Serbien, i Czaplinek och Borne Sulinowo i Polen samt i Ningbo, söder om Shanghai, i Kina. Säljkontor finns även i Belgien, Frankrike och Tyskland.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv