Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till Rentokil

CFOStockholm

Som CFO på Rentokil får du möjlighet att ta ansvar för hela Finance funktionen för Sverige i ett internationellt sammanhang där du får en stor påverkan i organisationen. Rentokil är noterat på Londonbörsen och i New York.

Vi söker dig som är trygg både med redovisning och som har den kommersiella bakgrunden. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet i rollen som Finance Director/CFO i ett noterat bolag. Du har 6 direktrapporterande och vi söker dig som leder teamet på ett ödmjukt men tydligt sätt.

Du behöver i rollen kunna vara prestigelös och ditt ansvar varierar från mer detaljinriktat arbete till mer strategiskt arbete. Du behöver ha god beslutsförmåga och mycket god kontroll på siffrorna för att presentera välgrundade argument och att ta faktabaserade beslut.

Om rollen
Som CFO kommer du att ha som huvudsakligt ansvar för att:

 • Fastställa rapporteringskrav tillsammans med VD och säkerställa leverans av all relevant, korrekt och aktuell ledningsinformation och analys
 • Ansvara för årliga ekonomiska planer, budget och prognoser samt att ge input till regionala affärsstrategier
 • Säkerställa att finansiell och skattemässig lagstadgad rapportering godkänns och levereras i enlighet med koncernredovisningsprinciper och lokala lagstadgade och skattemässiga krav
 • Delaktig i strategiarbete och att säkerställa målsättning och leverans mot planerna
 • Delaktighet i att stötta landsprojekt, utifrån att ge råd i finansiella frågor och för att säkerställa överensstämmelse med divisionens ekonomiska planer
 • Delaktighet i processen för due diligence vid förvärv eller fusioner
 • Delaktig i viktiga kommersiella beslut, inklusive prissättning och kommersiella villkor och vara involverad i alla relaterade nyckelbeslut
 • Ledaransvar för 6 direktrapporterande
 • Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar till VD för Rentokil Sverige och Regional CFO. I Financeteamet ingår totalt 27 personer.

Vem är du?
Vi söker dig med:

 • Akademisk examen eller motsvarande
 • 4-5 års erfarenhet som FD/CFO
 • Minst 7-10 års arbetslivserfarenhet
 • Goda redovisningskunskaper samt ett starkt kommersiellt fokus
 • Ett systemintresse och mycket goda kunskaper inom Excel (erfarenhet av att driva större systemprojekt är meriterande)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av redovisning i försäkringsbolag är meriterande

För att lyckas och trivas i rollen på Rentokil söker vi dig som är engagerad, lösningsorienterad med passion för affären. Du är trygg och självgående och känner dig bekväm med beslutsfattande. Du är vidare strukturerad, faktabaserad och analytisk. I ditt ledarskap är du kommunikativ, förtroendeingivande och lyhörd.

Vi erbjuder

Vi är fast beslutna att vara en attraktiv arbetsgivare i världsklass och strävar efter att rekrytera, attrahera och behålla de bästa kollegorna från hela världen.

Vi röstades i Management Today fram som nummer 1 till det bolag i Storbritannien man ser upp till mest och vann totalt för mångfald och inkludering, vilket är något Rentokil-Initial står för. Vi röstades också fram som nummer 1 i Britain’s Best Workplace Awards av Indeed.co.uk samma år. Dessutom har vi placerats på 9:e plats i de FTSE100 företagen för könsmångfald i aktieindex 2022/23 och vårt lönegap mellan könen 2022 var 3 % till förmån för kvinnor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Rentokil med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Italo Paras, italo.paras@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Rentokil

Vi är ett av Sveriges största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. I Sverige finns vi representerade från Boden i norr till Malmö i söder. Rentokil är en del av Rentokil Initial koncernen – världens största bolag inom skadedjurskontroll med huvudkontor i England. Rentokils vision är att uppfattas som det mest omtyckta och respekterade serviceföretaget i världen. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Läs gärna mer på www.rentokil.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv