Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

CFO till CCRM Nordic AB i Göteborg

CFOGöteborg

Vill du vara med och göra skillnad – på riktigt? Vi söker nu en CFO med starkt driv och engagemang, som vill vara med och ta vår verksamhet till nästa nivå!

ATMP är förkortningen för Advanced Therapy Medicinal Products, dvs Läkemedel för avancerad terapi. ATMP är en revolution inom sjukvården eftersom de har potential att kunna bota sjukdomar som varit obotliga. Ett exempel på det är de ATMP-behandlingar som redan idag görs vid vissa former av blodcancer.
Vår verksamhet erbjuder expertis och faciliteter för att kunna omvandla ATMP-produkter från forskning till kommersiella, skalbara terapier. Det kan vara i form av stöd för specifika uppgifter som affärsskapande och strategisk rådgivning, till en helhetslösning med klinisk tillverkning. För närvarande tillhandahåller CCRM Nordic konsulttjänster, processutvecklingsfaciliteter och CMC-expertis och nya tillägg till vårt tjänsteutbud tillkommer kontinuerligt.

Vi är belägna på GoCo i Mölndal och ser fram emot att flytta över till vår helt egna anläggning med både kontor, labb och tillverkning i början av 2026. Från vårt fönster idag, ser vi bokstavligen hur bygget framskrider och att vi snart är där!

CCRM Nordic är ett bolag med särskild vinstbegränsning där allt överskott återinvesteras i verksamheten. Vi arbetar enligt en hållbarhetsmodell för att täcka våra egna kostnader och samtidigt kunna bidra till att fler bolag skapas och utvecklas inom ATMP-ekosystemet i Sverige och Norden. Vi har även många privata partnerskap och är uppbackade av välrenommerade branschledare, små och medelstora företag samt svenska Innovationsmyndigheten Vinnova.

Om rollen

Rollen som CFO hos oss är helt ny!
Du blir därmed en avgörande pusselbit i vår tillväxt tillika i utformningen av tjänsten, samt i uppbyggnaden av vår ekonomifunktion. (Ekonomifunktionen sköts idag av GU Ventures). Du kommer att få vara med och bygga bolag, skapa strategier, skala upp, effektivisera och digitalisera. Med nyfikenhet och expertis navigerar du i komplexiteten i det biovetenskapliga landskapet, samtidigt som du maximerar värdeskapandet och optimerar det finansiella resultatet. Inom 5 år räknar vi med att stå på helt egna ben, med flertalet egna bolag. Du ingår i CCRM Nordics ledningsgrupp och är starkt bidragande till våra strategiska och ledningsmässiga beslut. Rapportering sker direkt till VD, Fredrik Wessberg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla och genomföra finansiella strategier i linje med vårt företags uppdrag och mål
  • Övervaka ekonomisk planering och analys, budgetering, prognoser och finansiella rapporteringsprocesser för att stödja välgrundat beslutsfattande
  • Hantera kapitalallokering, investeringsmöjligheter och riskhanteringsinitiativ för att förbättra långsiktigt värdeskapande och driva hållbar tillväxt
  • Säkerställa efterlevnad av regulatoriska krav, redovisningsstandarder och etisk praxis i all finansiell verksamhet
  • Hantera offentlig finansiering (Vinnova-medel och EU-bidrag) och rapporteringsprocesser därefter
  • Utveckla och implementera den framtida företagsstrukturen inklusive både icke-vinstdrivande och vinstdrivande dotterbolag
  • Främja strategiska partnerskap och samarbete med nyckelintressenter för att främja vår konkurrensposition och främja innovation i branschen
  • Bygg upp det finansiella teamet och den framtida organisationen genom att tillhandahålla ledarskap, mentorskap och vägledning till finansteamet, vilket främjar en kultur av excellens, integritet och ansvarsskyldighet

Vem är du?

Du trivs och drivs av att omringas av entreprenöriella entusiaster som redan nu gör skillnad för människors hälsa. Vidare besitter du starka analytiska färdigheter, strategiskt tankesätt och har bevisad förmåga att omsätta finansiella insikter till handlingsbara strategier.
Du är trygg i att befinna dig i en internationell kontext, då vi har systerbolag och växande verksamhet över hela världen. Då du dagligen har intern och extern kontakt, både nationellt och internationellt är engelska och svenska ett krav i denna tjänst tillika god pedagogisk- samt kommunikativ förmåga.

Vi ser det meriterande om du tidigare arbetat med finansierings- och eller investeringsförfaranden. Det kan vara genom industriellt finansierade projekt, statliga- eller EU-bidrag till privata investerare. I bagaget har du relevant ekonomisk utbildning.
Vi kommer lägga stort fokus på dina personliga egenskaper kopplat till ledarskap, prestigelöshet, ambition och resultatfokus.

Nyfiken på att höra mer?

I denna rekrytering samarbetar CCRM Nordic med Mpya Finance. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anette Zantelid 0732 – 03 67 77 eller Elin Antonsson 0709 – 31 87 69. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om CCRM Nordic

CCRM Nordic is a newly established national infrastructure for commercialization of advanced therapy medicinal products (ATMPs). CCRM Nordic is a not-for-profit company based in GoCo Health Innovation City, Mölndal that aims to build process development and GMP ATMP manufacturing capabilities during the coming years. CCRM Nordic vision is to benefit patients by enabling commercialization of advanced therapies.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv