Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Manager Scandinavia till RAJA

CFOGöteborg

RAJA är no 1 på emballage i Europa och har nu satt siktet på att bli ledande även på den nordiska marknaden. Vi har kunder i alla branscher och med hjälp av våra fyra försäljningskanaler (katalog, internet, telefon och fältförsäljning) skall vi fortsätta att expandera snabbt. Vi gillar att utmana och vågar gå vår egen väg. Det gör vi tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål – Vill du vara med på resan?

Om rollen

Du erbjuds en bred, omväxlande roll på ett ungt och dynamiskt företag, som präglas av nytänkande och socialt ansvarstagande. I rollen som Finance Manager ansvarar du för samordningen av de skandinaviska ländernas rapportering till koncernen samt analyserar vår försäljning, marginal, kostnader och lönsamhet. Vidare är du behjälplig i budget- och prognosarbetet, samt i utvecklingen av våra ekonomi – och rapporteringsprocesser. På den svenska ekonomiavdelningen har du direkt ansvar för två redovisningsekonomer. Du rapporterar direkt till Rémi Colas, VD för RAJA Sverige och ingår i den svenska ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kontinuerlig uppföljning av och deltagande i det operativa arbetet
 • Verksamhetsplanering och medverkande i olika interna projekt
 • Utveckling av ekonomiprocesser och rapporter
 • Säkerställa efterlevnad av såväl koncernens som lokala redovisnings- och skattestandarder
 • Analys av resultat- och balansräkning
 • Uppdatering och underhåll av affärssystemet, avseende ekonomi
 • Analys av verksamheten (försäljning, marginal, kostnad, lönsamhet) både för Sverige och Norden
 • Analysera transaktioner mellan bolagen och koncernenn
 • Budget- och prognosarbete
 • Koncernrapportering
 • Ad hoc analyser och rapporter
 • Delta vid implementering/utförande av olika projekt

Vem är du?

Tjänsten passar dig som vill jobba operativt och ser möjligheten att få växa i rollen, för att med tiden arbeta mer strategiskt och som affärspartner.
För att trivas i tjänsten som Finance Manager, behöver du ha en relevant ekonomisk utbildning i bagaget, vara driven samt gilla ordning och reda. Som person är du självgående med ett öga för detaljer, är orädd för att ta egna initiativ och söker ständigt nya sätt att effektivisera och förbättra processer. Du behöver vara social och kommunikativ, då du dagligen har kontakt med kollegor både nationellt och internationellt inom koncernen. Engelska och svenska är därför ett krav i denna tjänst. Franska är ett stort plus. Du är en mycket van Excelanvändare och har kunskaper i Microsoft Navision/Business Central eller likvärdigt system. Vi ser det meriterande om du tidigare arbetat inom en större koncern, med någon form av grossistverksamhet och lagerhantering. Du är en genuin teamplayer som gillar att hjälpa, varpå vi lägger vi extra stor vikt till en positiv inställning och personliga kvalitéer.

Varför ska du arbeta hos oss?

Utöver lön och årsbonus, friskvård mm erbjuder vi en miljö med framgångsrika och resultatdrivna människor samt mycket skratt. Som företag är vi mycket måna om våra anställdas trivsel. Vi har nöjet att sitta i nybyggda ljusa lokaler vid Landvetter Flygplats.
Tjänsten är på heltid och skall tillsättas snarast. Vi ser mycket fram emot din ansökan!

Har du frågor om tjänsten?

I denna rekrytering samarbetar RAJA med Mpya Finance. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anette Zantelid 073-203 67 77 eller Elin Antonsson 070-931 87 69.

 

 

Sök jobbet

Om Rajapack AB

Rajapack AB är en del av franska RAJA Group som grundades 1954 och som idag är den ledande europeiska distributören av emballage. Med 4 500 anställda finns koncernen representerad i 19 europeiska länder och hjälper över 2 millioner kunder i Europa.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv