Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Vårdförbundet

Business ControllerStockholm

Känner du ett starkt engagemang för att arbeta i en organisation som verkar för att tillvarata medlemmarnas fackliga intresse och professionens utveckling? Medlemmarna är barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor.

Då ser vi gärna att du söker tjänsten som Business Controller på Vårdförbundet!

Rollen som Business Controller innebär bl a arbete med ekonomisk rapportering, analys och uppföljning. Du arbetar med prognos och budgetering och även med att utveckla befintliga arbetssätt och processer. Som Business Controller stöttar och hjälper du förbundets olika intressenter med finansiella insikter så att de i sin tur kan fatta kloka beslut till gagn för förbundets medlemmar. Vårdförbundet har en organisation med både tjänstemän och fackligt förtroendevalda vilket gör det viktigt att du har god kommunikationsförmåga. Du kommer även att vara delaktig i att driva utvecklingen av ett modernt affärssystem samt tillhörande stödsystem.

Vi förutsätter du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet.

Om rollen

Som Business Controller ingår du i ekonomisektionen om sju personer och rapporterar till ekonomichef. Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Ha ett proaktivt arbetssätt och genom analyser stötta organisationen att fatta rätt beslut
 • Stöd för finansiella frågor för verksamhetsansvariga
 • Budget- och prognosarbete
 • Uppföljning och analys av utfall
 • Ta fram rapporter och nyckeltal för utfall
 • Sammanställa presentationer och föredra ärenden i Kansliets ledningsgrupp, förbundets arbetsutskott och förbundsstyrelsen
 • Övrigt förekommande analyser, kontroller och utredningar
 • Driva utveckling för budget-och prognosprocessen
 • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt generellt
 • Leda kapitalförvaltningsrådet samt administrera kapitalportföljen inkl transaktioner
 • Systemansvar för Hypergene (beslutsstödssystem) samt Visma Skatt (kapitaltransaktioner)
 • Hålla utbildningar inom organisationen avseende ekonomi

Vårdförbundet erbjuder

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas. Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är: tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje. Välkommen att bli en av oss!

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt minst tre års erfarenhet som Business Controller. Du har en god redovisningsförståelse. Du är van att analysera och följa upp en verksamhet och du har goda kunskaper av att utveckla budget- och uppföljningsprocess. Du har mycket goda kunskaper i Excel samt behärskar svenska i både tal och skrift.

Det är en fördel om du har erfarenhet av Hypergene och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en idéburen organisation. Har du erfarenhet av personalintensiv verksamhet (analys av personalkostnader, pension, semesterskuld) är det meriterande.  

Då man arbetar relativt självständigt i sin roll ser vi att du är trygg som person och självgående. Du kommer att ha många kontaktytor i organisationen och kommunicerar många gånger med icke-ekonomer varför vi värdesätter din kommunikativa förmåga och att du är duktig på att skapa goda samarbeten.  Du är givetvis även strukturerad, noggrann och har en god analytisk förmåga.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Vårdförbundet med Mpya Finance.  Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se 073-143 61 55. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Eva Ragnarsdotter Lindbro 040-10 89 18. Akademikerföreningen Tomas Persson 08-14 78 82.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Om Vårdförbundet

Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Man organiserar ca 114 000 legitimerade barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samt  studenter inom respektive utbildning.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv