Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Berling Media

Business ControllerStockholm

Är du en analytisk och utåtriktad Business Controller? Attraheras du av ett självständigt arbete kombinerat med många interaktioner inom en värdestyrd koncern? Då kan rollen som verksamhetsnära Business Controller till media- och kommunikationskoncernen Berling Media vara något för dig!

Till ekonomifunktionen inom Berling Media söker vi nu en Business Controller med placering på Kungsholmen i Stockholm. Du arbetar nära ledningsgruppen för två av bolagen inom koncernen och rapporterar direkt till CFO.

Om rollen
I rollen som Business Controller har du huvudansvaret för det analytiska och finansiella affärsstödet till dotterbolagen i Stockholm; Verbum AB och Gothia Kompetens AB. Du är även ansvarig för månatlig sammanställning av koncernresultat, rapportering till styrelse samt den årliga beräkningen av koncernens klimatavtryck.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månatlig rapportering
  • Analys av resultat – och balansräkning samt nyckeltal
  • Budget och prognos
  • Driva lönsamhetsförbättrande projekt

Kvalifikationer och erfarenheter
Du har flera års erfarenhet från en affärsnära roll som Business Controller och trivs i en roll där du själv är drivande och har många kontakter ute i organisationen. Du har även gedigen erfarenhet av boksluts- och rapporteringsarbete. Vidare är du en god användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet från analysverktygen Qlik View eller Qlik Sense. Som person är du framåtlutad, proaktiv och utåtriktad. Du är analytisk lagd, har starkt kund- och lönsamhetsfokus och är en god samarbetspartner.

Vad kan Berling Media erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som individ och med bolaget. Vi är ett välmående bolag med en stark företagskultur där vi respekterar varandra och samarbetar mot uppsatta mål. Kundfokuset går som en röd tråd genom allt vi gör inom Berling Media-koncernen. Att konsekvent, uthålligt och långsiktigt bygga upp ett förtroende till kunderna och på djupet förstå deras behov är avgörande för att kunna bidra med lösningar. Läs mer om vår verksamhet på https://www.berlingmedia.se/.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Berling Media med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Berling Media

Berling Media-koncernen verkar inom Media- och Kommunikationsbranschen med visionen att bidra till det goda och hållbara samhället via dotterbolagen Gleerups Utbildning AB, Gothia Kompetens AB samt Verbum AB. Bolagen erbjuder en bred portfölj av produkter såsom böcker, tidningar, digitala media och möten. Vi är ca 130 stycken anställda i koncernen med kontor i Stockholm och Malmö. Koncernen omsatte ca 440 MSEK år 2023. Merparten av våra produkter utgörs av läromedel till grundskolan, gymnasiet och högskolan. Vi erbjuder även kompetensutveckling till professioner inom vård, omsorg och skola samt är marknadsledande när det gäller utveckling och försäljning av media- och kommunikationsprodukter riktade till den kyrkliga marknaden.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv