Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Ellevio

Business ControllerStockholm

Vill du fortsätta din utveckling som Business Controller och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Ellevio söker nu en Business Controller som vill vara med på denna spännande och viktiga resa.

Vad kan Ellevio erbjuda dig?
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag som utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio eftersträvar mångfald och ser olikheter som en tillgång. Hos Ellevio blir du en del i ett företag som verkar i en viktig framtidsbransch, i samhällets energiomställning, där du kommer att ha en möjlighet att både bidra och påverka i dess utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara en del i arbetet med att sätta kunden i fokus. Detta gör Ellevio genom långsiktiga mål och bra processer, vilket ger en hög servicegrad och ett bemötande av högsta kvalitet!

Som Business Controller tillhör du Business Control teamet som är en del av avdelningen Finance. Rollen innebär controlleransvar för Ellevios kundorienterade funktion Kund och Marknad där du arbetar nära funktionschefen och ingår i hennes ledningsgrupp. Inom Kund och Marknad möter du en stor bredd av frågeställningar. Det kan handla om allt från anslutning av nya kunder, insamling av mätvärden, fakturering, digitala produkter, tjänster till att arbetet med Ellevios stora industrikunder och investeringar i laddinfrastruktur för transportsektorn. Ingen dag är den andra lik helt enkelt.

I din roll som Business Controller leder och stödjer du den operativa styrningen inom Kund och Marknad vilket medför att du bidrar till utveckling och bättre beslutstöd. Du är en del i Kund och marknads ledningsgrupp och arbetar med både strategiska och taktiska mål för verksamheten. Du ansvarar för funktionens ekonomiska styrning och uppföljning, här har Ellevio högt fokus på kostnadseffektivitet och processeffektivitet. I rollen ingår även ekonomisk rapportering såsom bokslut, prognoser och budget.

Självklart kommer du även att delta i gemensamma uppdrag för Business Control, såsom utveckling av processer och verktyg samt kring utveckling av controllerrollen.

Vem är du?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat i ett flertal år inom controlling. Du är van att självständigt driva budget- och prognosprocessen samt har god förståelse för redovisning. Du trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat. Har du dessutom erfarenhet från kundorienterade verksamheter eller större organisationer är detta meriterande.                     

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett starkt engagemang och är trygg med att lyfta din åsikt för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Ditt arbetssätt är framåtlutat, affärsmässigt och strukturerat på ett sätt som gör att du uppnår goda resultat i avsatt tid. Din kommunikativa förmåga är utmärkt och du kan smidigt hantera situationer där en snabb lösning krävs. En ödmjuk attityd i kombination med förmågan att skapa förtroende kommer att bli framgångsrikt hos Ellevio.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ellevio med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Ellevio

Är du redo för att hänga med på vår spännande resa? Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige.Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?
Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Ett fint bevis på det är att vi mottagit utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till årets Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. 
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv