Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Sustainability Controller till Addnode

Business ControllerStockholm

Group Sustainability Controller till Addnode

Addnode arbetar sedan länge strukturerat med vårt hållbarhetsarbete. Vi rekryterar nu till en ny roll inom Group Finance, Group Sustainability Controller, som skall stötta vår hållbarhetsavdelning med rapportering.

I denna roll kommer du att tillhöra Group Finance och ägna merparten av din tid till att driva arbetet med CSRD-rapporteringen vidare – fokusområden och strategier är identifierat sedan tidigare. Viss del av din tid kommer att ägnas åt att stötta våra divisioner som Business Controller – att mixa en affärsnära roll som Business Controller med den rapporttunga rollen som Group Sustainability Controller tror vi kommer att bli en rolig och spännande roll.

 Har du erfarenhet som Business Controller och hållbarhetsrapportering eller som revisor och god kännedom om de regelverk som styr hållbarhetsrapporteringen är detta en roll för dig. Du har det driv som krävs för att bygga upp en ny roll samt god analytisk förmåga för att tolka regelverk och säkerställa regelefterlevnad. Har du dessutom förmågan att skapa och bibehålla goda relationer är detta en spännande roll. Finns intresse kan vi också erbjuda utveckling inom Business Control för våra divisioner. Rollen är placerad på vårt huvudkontor vid Torsplan och rapporterar till Head of Business Control.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Ansvar för att införa och säkerställa efterlevnad av CSRD-regelverket och tillhörande rapportering.
  • Säkerställa uppfyllelse av CSRD-regelverket samt koncernens hållbarhetsinitiativ.
  • Analysera och utvärdera data för att rapportera enligt CSRD
  • Mäta hållbarhetsnyckeltal samt identifiera områden för förbättring.
  • Samarbeta internt för att säkerställa enhetlig och korrekt hållbarhetsrapportering
  • Kommunicera interna och externa hållbarhetsresultat och efterlevnad av CSRD
  • Ansvara för hållbarhetsrevisionen.
  • Vara en resurs som utvärderar även andra hållbarhetsinitiativ och har förmåga och kapacitet att leda implementation av sådana, exempelvis SBT och HRDDD.
  • Bevaka nya regelverk och lagstiftning inom hållbarhetsområdet
  • Bstå i att vägleda övrig verksamhet inom hållbarhetsfrågor.
  • Stötta någon av våra divisioner som Business Controller

Din Profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och tidigare erfarenhet som Business Controller. Har du erfarenhet av hållbarhetsrapportering eller god kännedom CSRD från din roll inom revision är det ännu bättre.

Du har god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och noggrant. Är du en positiv teamplayer kommer du att trivas bra i vårt gäng, För att lyckas i denna roll behöver du också ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift. I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Addnode med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontaktar du ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se

Sök jobbet

Om Addnode Group AB

Addnode Group tillhandahåller digitala lösningar för design, simulering, produktdatainformation och ärendehantering. Globala trender som digitalisering, automatisering, urbanisering och hållbarhet driver efterfrågan på våra lösningar. Den regulatoriska utvecklingen ställer också allt högre krav på transparens och spårbarhet. Årsredovisningen för 2023 visar hur Addnode Group skapar uthållig värdetillväxt genom att kontinuerligt förvärva nya bolag och aktivt stödja dotterbolagen för att driva organisk tillväxt. 2023 förvärvade Addnode Group tre bolag, USA blev en av koncernens största marknader och den organiska tillväxten uppgick till 3 procent. Totalt ökade nettoomsättningen med 19 procent och uppgick till 7 412 MSEK 2023. Addnode Groups B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och ingår i segmentet Large Cap. För mer information vänligen se www.addnode.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv