Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till B3 Consulting Group

Business ControllerStockholm

Vill du arbeta både affärsnära och strategiskt i ett IT-konsultbolag i stark tillväxt? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för just dig! B3 Consulting Group söker nu en Business Controller som vill vara med att stötta och utveckla verksamheten.

Om rollen
B3 Consulting Group är ett börsnoterat och expansivt bolag som växer både organiskt och genom start-ups. Hos oss får du möjlighet att verkligen bli en strategisk partner till våra affärsområden och dotterbolag. Du kommer att tillhöra ett team om tre kollegor som arbetar tätt tillsammans och samtidigt har huvudansvaret för ett av våra affärsområden. Du kommer också få möjlighet att själv driva projekt som bidrar till B3:s fortsatta utveckling och för att kontinuerligt förbättra våra processer och arbetssätt. I rollen som Business Controller driver och projektleder du uppföljning och analys. Rollen innebär att aktivt att identifiera drivare, driva mål- och prognosprocesser samt projektleda kontinuerliga förbättrings- och förändringsprojekt. Hos oss har du en viktig roll då du stödjer vår affär i att förbättra effektivitet och lönsamhet för B3 Consulting Groups fortsatta framgång.

Har du tidigare erfarenhet av konsultbranschen är det extra värdefullt för oss. Vi söker dig som vill vara med och utvecklas med oss och bidra till vår fortsatta resa!

Tjänsten är belägen på B3 Consulting Groups huvudkontor centralt i Stockholm med gångavstånd till såväl Centralen som Odenplan. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i vackra Westmanska Palatset och rapporterar till Head of Business Control.

I rollen ingår:

  • Business Partner till affärsområde och dotterbolagsVD:ar inklusive rapportering, uppföljning och analyser
  • Ha ett proaktivt arbetssätt och genom analyser ge ledningsgrupp genomarbetade beslutsunderlag
  • Analys av intäkter och kostnader samt vara strategisk partner i styrningen mot uppsatta mål
  • Analys av nyckeltal och utveckla dessa
  • Leda, driva, ansvara för budget-och prognosprocessen
  • Processer och styrning kopplat till lönsam tillväxt
  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag 
  • Äga och projektleda förändringar och förbättringar kopplat till system och analysverktyg
  • Vara med och driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom processer och rutiner
  • Ad-hoc analyser

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och har arbetat ett flertal år som verksamhetsnära Business Controller eller motsvarande roll, gärna inom konsultbranschen. Du är van att driva uppföljning och analys samt budget- och prognosprocessen. Du har systemintresse och van att arbeta i stora datamängder, Power BI och andra verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra och ser kontakt med människor som något naturligt och positivt.

Som medarbetare på B3 Consulting Group får du möjlighet att arbeta i en spännande och föränderlig miljö där du är med och bidrar till innovativa lösningar för att bistå vår organisation och våra kunder. Vi vill att våra medarbetares utveckling ska präglas av tydlighet och möjlighet för individen att påverka. Tillsammans med din chef lägger ni upp din individuella utvecklingsplan.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar B3 Consulting Group med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se och Helén Lissäng, helen.lissang@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om B3 Consulting Group AB (publ)

B3 Consulting Group är ett börsnoterat och expansivt konsultbolag med cirka 800 medarbetare. Med djup teknisk expertis och passion för innovation hjälper vi Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter genom digital transformation och verksamhetsutveckling. Hos B3 möter du konsulter med spetskompetens, driv och förmåga att leda större förändringsprojekt. Den starka företagskulturen präglas av kundfokus, entreprenörskap, lärande och konsulternas ständiga utveckling. B3 Consulting Group grundades 2003 idag är vi ca 800 medarbetare och omsättningen 2023 uppgick till 1 141 MSEK.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv