Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Affärsnära controller till Toyotas finansbolag

Business ControllerMjölby

MPYA Finance har förtroendet av Toyota Material Handling att hantera rekryteringsprocessen av en Business Controller till deras finansbolag  Commercial Finance (TMHCF).  

Finansbolagets uppgift är att supportera koncernens bolag med finansiella produkter och tillgodose behov av finansiella kundlösningar. Toyota har som mål att bli störst i Europa och i den strävan har såklart finansbolaget en central roll. Företagskulturen är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för dig som medarbetare att växa och utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Här erbjuds du en mycket spännande och utvecklande roll i finansbolagets ekonomifunktion bestående av cirka 10 grymma kollegor. Tjänsten är affärsnära med fokus på uppföljning, analys och prognostisering.

  • Analys av utfall, risker och möjligheter
  • Driva/ stödja prognosprocessen inom specifika områden samt bidra till att förbättra prognosnoggrannheten inom TMHCF
  • Bidra till att förenkla och utveckla gemensam rapportering och uppföljning för enheter inom TMHCF
  • Fungera som affärsstöd till den kommersiella sidan genom ekonomiska beräkningar och analyser

Vem letar vi efter?
Vi söker dig med en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och som har hunnit skaffa dig några års relevant arbetslivserfarenhet. Du får gärna ha arbetslivserfarenhet från en internationell miljö/ koncern, och det vore toppen om du även har erfarenhet från bank och finans (men det är inget krav!). Dock ser vi gärna att du som söker till denna tjänst är en riktig fena på Excel och om du har erfarenhet av SAP eller Power BI så är det meriterande. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift.

Som person är du kommunikativ och analytisk och du drivs av att leverera i tid och med kvalitet. Du beskrivs som en flexibel och prestigelös lagspelare samtidigt som du agerar nyfiket och självständigt med stor drivkraft och hög integritet. Toyota värdesätter en öppen och framåt personlighet som vågar komma med initiativ och förslag.

Ort
Mjölby

Om TMHCF
TMHCF är koncernens finansbolag och hanterar idag finansiering till ett värde av 20 mdr kr på 15 europeiska marknader. Inom bolaget arbetar 50 personer varav hälften på huvudkontoret i Mjölby och hälften på filialer i Europa. De centrala funktionerna på huvudkontoret består bla av affärsutveckling, finansiering, ekonomi, risk och compliance.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 15 maj 2022. I den här rekryteringen samarbetar Toyota med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på 0709-71 00 16 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Michaela Järnvall på 0760-11 87 00, michaela.jarnvall@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Toyota Material Handling Commercial Finance AB

TMHCF är koncernens finansbolag och hanterar idag finansiering till ett värde av 20 mdr kr på 15 europeiska marknader. Inom bolaget arbetar 50 personer varav hälften på huvudkontoret i Mjölby och hälften på filialer i Europa. De centrala funktionerna på huvudkontoret består bla av affärsutveckling, finansiering, ekonomi, risk och compliance.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv