Människorna på Mpya Finance @ Elias & Anna

Anna Sandkvist, 2020

Här kommer en personlig berättelse om vår resa från Lidköping till Göteborg, där vi tillsammans började på Mpya Finance. När vi skrev detta hade ingen av oss hört talas om Corona. Nu har vi och världen hamnat i en pandemi. Vi har suttit i karantän, vi har saknat våra nära och kära och många i vårt samhälle har haft det svårt. Vi vill skicka en hälsning till er alla, och inte minst alla hjältar i vården. Så småningom kommer vi att ses igen och kunna jobba mer normalt. Ta hand om er så länge! Här kommer vår berättelse, daterad 13 mars 2020.

Finns det ingen risk att ni tröttnar på varandra?

Det är en fråga som spontant kommer upp när vi berättar för våra vänner att vi har börjat arbeta på samma företag. Vår resa på Mpya började i januari 2020, då vi som första och hittills enda paret började på bolaget. I samband med det skedde även en flytt från vår soliga hemstad Lidköping till härliga, men kanske inte lika soliga, Göteborg. Trots vädret har vi fått ett otroligt varmt välkomnande. Ingen av oss hade nog förstått hur lyxigt det är att komma till en ny stad och börja jobba som konsult. Inte nog med att vi har fått ett stort gäng med härliga och inspirerande Mpya-kollegor, vi har också fått lära känna andra varma personer på våra olika konsultuppdrag som hjälpt oss att trivas i vår nya stad. 

Okej, nog om flytt och väder. Vilka är då vi och vilken är vår historia?

Anna

Jag kommer närmast från en mindre redovisnings- och revisionsbyrå där jag till största del arbetade med revision men ägnade även en del tid åt års- och månadsbokslut. Enligt mig kunde jag inte ha fått en bättre start på karriären. Den stora variationen av såväl kunder som arbetsuppgifter har lett till en kunskapsbredd som jag inte hade kunnat få på annat sätt. Det bästa med att arbeta med revision tyckte jag var att ta lärdom av andras arbete och inspireras av ekonomer som har många år i branschen.

Det som jag saknade, och som också var en av anledningarna till att jag sökte mig vidare, var att jag ville komma närmare företaget. Jag ville på ett djupare plan få följa upp och vara med och utveckla företaget framåt. Att arbeta som ekonomikonsult på Mpya gjorde detta möjligt. Nu får jag chansen att komma in i ett bolag som behöver hjälp och jag kan bidra så mycket jag kan för att bolaget ska utvecklas och växa. Att även jag dessutom utvecklas och växer som ekonom för varje dag som går är bara en bonus. Om det inte har framgått tillräckligt tydligt kan jag meddela att jag är otroligt nöjd att jag har hoppat på denna resa.

Elias

Min resa som ekonom började genom ett internship på Sveriges största revisionsbyrå PwC. När jag stod i valet av högskola och utbildning fastnade jag snabbt för Ekonomprogrammet på Högskolan Väst som använder sig av något som heter Co-op, ett koncept där studierna varvas med ett års avlönad praktik. Ett perfekt tillfälle att börja bekanta sig med arbetslivet och börja knyta kontakter. Efter den sista praktikperioden påbörjade jag en tjänst som timanställd på PwC som sedan övergick till en tillsvidareanställning. Under mina 4 år på PwC har jag utöver flertalet spännande uppdrag, också fått vara med vid utvecklingen av nya revisionsverktyg. För mig är det viktigt att alltid utvecklas och att ta varje tillfälle i akt att lära mig nya saker. De bästa delarna med revisionsyrket var helt klart kundkontakten och den stora variationen av branscher och verksamheter. Därför är jag väldigt glad att min nästa resa i karriären är som ekonomikonsult där jag får möjlighet att använda allt jag lärt mig från revisionen till att hjälpa kunderna på bästa sätt och fortsatt jobba med nya och intressanta verksamheter.

Hur är det då att jobba som ett par på samma bolag? Kommer vi tröttna på varandra nu när vi inte bara bor ihop utan också är anställda av samma företag? Vi är ganska säkra på att det inte kommer att ske. Eftersom vi är utplacerade hos olika uppdragsgivare är det ganska få timmar som vi faktiskt är tillsammans på jobbet. Så vi tänker tvärtom – det är väl härligt att också kunna ses på jobbet ibland?

Hälsningar Anna och Elias

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: