Äntligen! Nu finns Mpya Finance i Uppsala.

Hanna Bulldra, 2022

Uppsala är Sveriges fjärde största stad, och för dig som inte visste det är det också den staden med Sveriges äldsta universitet (grundat 1477). Och nu, 545 år senare, etablerar sig alltså Mpya i denna fantastiska miljö. Vi frågade Hanna Bulldra om hur det känns att öppna ett nytt kontor i Uppsala.

Varför Uppsala?

Uppsala växer så det knakar, dels är det en universitetsstad med allt vad det innebär, men Uppsala är också en stad där många nya företag etableras och växer. Framför allt Life science och tech-bolag. Och som vi vet; alla företag behöver duktiga ekonomer. Sedan är det ju även så att Uppsala som stad och ort lockar till sig allt fler människor. Det byggs och planeras både för bostäder och kontor, och kommunikationerna med tåg till Uppsala är också väldigt bra.

Hur har starten varit? Är folk nyfikna?

Det har varit en jättebra start! Vi har kommit i gång bra, och visst är det så att vi som nyetablerat bolag får många nyfikna frågor. Man undrar hur vi tänker, hur vi arbetar, vad som skiljer oss från andra konsult- och rekryteringsbolag, vad vi har för planer… och man undrar också hur man uttalar ”mpajja”.

Vad svarar du?

Efter mina tre månader på Mpya så är det inte utan stolthet jag berättar att vi inte är ett vanligt konsultbolag. Vi månar enormt mycket om alla kollegor ute på uppdrag och vi jobbar stenhårt med vår kultur. Hos oss är vi alla kollegor som arbetar tillsammans och det är häftigt. Det gör att även jag som ekonom hela tiden får utveckla mina ekonomikunskaper då jag dagligen träffar kollegor på kontoret som är ute på olika uppdrag hos våra kunder. Inkludering, delaktighet och balans i livet är superviktigt för oss på Mpya, för vi vet att om människan är i fokus – blir uppdraget utfört som bäst.

Jag svarar också att vi söker människor, som är ekonomer, som vill vara med på vår resa här i Uppsala.

Är det svårt att hitta ekonomer?

Ja, marknaden för ekonomer är väldigt het just nu. Därför är det extra viktigt att vi kan erbjuda mer än en vanlig konsultroll, och det är där Mpyas värderingar och syn på människan verkligen sticker ut. Vi är människor, med olika behov och intressen, sedan är vi också ekonomer. Familj är viktigt, fritid är viktigt, välmående är extremt viktigt. Man brukar prata om balans i livet och på Mpya säger vi 100% livet och 100% jobbet.

Men det är ju 200%?

Ja, klura på det… Det är bara ekonomer som förstår att det går ihop haha.

Vad ser du framför dig nu?

Framförallt att vi når ut med vårt budskap och att vi får möta Uppsalas marknad, både kandidater och kunder. Det händer så mycket vid ett möte och jag är övertygad om att Mpyas kultur och tankesätt är väldigt attraktivt, med tanke på hur vi skiljer oss från andra konsultbolag. Vår plan är att växa! Uppsala är Sveriges fjärde största stad, men det är ju inget som hindrar att Mpya Uppsala blir störst i Sverige.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: