Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsekonom till Toyota

Redovisnings­ekonomMjölby

Är du trygg i din redovisning och lockas av att kliva in i en internationell miljö där det händer mycket och snurrar snabbt? Då kan detta vara rollen du letat efter! Toyotas finansbolag rekryterar nu en redovisningsekonom och vi på Mpya Finance har fått möjlighet att ansvara för tillsättningen av denna attraktiva tjänst.

Finansbolagets (Toyota Material Handling Commercial Finance) uppgift är att supportera koncernens bolag med finansiella produkter och tillgodose behov av finansiella kundlösningar. Toyota har som mål att bli störst i Europa och i den strävan har såklart finansbolaget en central roll. Företagskulturen är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för dig som medarbetare att växa och utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom har du en bred och omväxlande roll men många kontaktytor såväl internt som externt. Rollen är placerad på huvudkontoret i Mjölby och här kommer du att tillhöra ett härligt team på 12 personer. Du rapporterar direkt till Sara som är Accounting Manager.

 Ditt dagliga arbete innefattar bland annat:

  • Löpande bokföring
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Banktransaktioner/ In- och utbetalningar
  • Kontoavstämningar och bokslutsarbete
  • Intern rapportering
  • Förbättra rutiner och processer samt vara delaktig i interna projekt
  • Säkerställa att man följer Toyotas policys, riktlinjer och redovisningsprinciper
  • Internt och externt stöd gällande ekonomiska frågor

Vem är du?
För att trivas och lyckas i rollen har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, med fördel inom redovisning, och du har gärna hunnit skaffa dig ett par års relevant erfarenhet inom området. Du besitter grundläggande kunskaper om skatterätt och redovisningsprinciper och är mån om att leverera med kvalité och inom utsatt tid. Vidare ser vi att du skriver och talar engelska och svenska flytande. Har du erfarenhet av SAP ser vi det som meriterande.

Som person beskrivs du som prestigelös, noggrann och strukturerad. Du har en god förmåga att driva arbetet framåt och skapar rutiner för att skapa ett optimalt arbetssätt. Vidare beskrivs du som en positiv och trygg lagspelare som gärna kommer med nya förslag och idéer. På Toyota sätter de stort värde på dina personliga egenskaper.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Såklart! Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 22 september 2024. I den här rekryteringen samarbetar Toyota med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på 070-971 00 16 eller anna.haga@mpya.se, alternativt Anna Wetterlöv på 070-971 01 66 eller anna.wetterlov@mpya.se

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Sök jobbet

Om Toyota Material Handling Commercial Finance AB

TMHE levererar materialhanteringslösningar och kan erbjuda ett omfattande sortiment av truckar och lagerutrustning. Verksamheten bedrivs av cirka 13 000 anställda över hela Europa. På huvudkontoret i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon.
Commercial Finance är Toyotas finansbolag som finansierar egenproducerade materialhanteringsprodukter till deras kunder. TMHCF är koncernens finansbolag och hanterar idag finansiering till ett värde av 20 mdr kr på 15 europeiska marknader. Inom bolaget arbetar 50 personer varav hälften på huvudkontoret i Mjölby och hälften på filialer i Europa. De centrala funktionerna på huvudkontoret består bland annat av affärsutveckling, finansiering, ekonomi, risk och compliance.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv