Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Finance till CDON

EkonomichefStockholm

Här erbjuds du en strategiskt viktig roll inom ekonomiavdelningen i ett spännande bolag. Du tar det operativa helhetsansvaret för ekonomifunktionen och i den legala och operativa rapporteringen samt stödjer CFOn med uppföljning, rapportering och utveckling i den förändringsresa som CDON befinner sig i.

CDON erbjuder ett öppet klimat där du får möjlighet att komma med initiativ med stort eget ansvar i ett internationellt bolag.

Om rollen

Denna roll innebär ansvar föra att leda, coacha och vidareutveckla fyra medarbetare – två redovisningsekonomer, en Business Controller samt en ekonomiassistent inom AP/AR.

Vi söker dig som brinner för att utveckla såväl processer som rutiner inom Finance. Du har lång erfarenhet av ledarskap och av att bygga team som tillsammans når såväl varandras som systemstödens fulla potential. Du och ditt team driver utvecklingen av ekonomifunktionen för att ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar att fortsätta växa. Ditt övergripande ansvar är att kvalitetssäkra redovisningen för bolaget samt att säkerställa en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Rollen är placerad i Stockholm och rapporterar till CFO.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Operativt ansvar för ekonomifunktionen och agera stöd till CFO
 • Ha ett proaktivt arbetssätt och genom analyser och rapporter stötta CFOn
 • Ansvar för att leda, coacha och vidareutveckla fyra medarbetare
 • Säkerställa att CDON följer såväl externa redovisningsregler som interna rapporteringskrav
 • Övergripande ansvarig för månads- och kvartalsrapportering samt årsredovisning
 • Leda/Driva/Ansvara för budget-och prognosprocessen samt rapportering
 • Kontinuerligt ansvar för att implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
 • Vara väl förtrogen med svenska lagar och regler och ansvar för att vara uppdaterad kring regelverk – K3
 • Kontakt med revisorer

 

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som gärna tar ett helhetsgrepp och är trygg i dina operativa kunskaper inom hela ekonomifunktionen.

Som Head of Finance ser vi att du har:

 • Kandidatexamen i ekonomi
 • Vi ser gärna att du har bakgrund som redovisningschef i större, internationella bolag, gärna i börsnoterat bolag.
 • Vi ser gärna att du har revisorsbakgrund.
 • Gedigen erfarenhet från Controlling där du är van att självständigt driva budget- och prognosprocesser samt uppföljning. Gärna inom retailbranschen.
 • Väl beprövade ledaregenskaper
 • Flytande i både svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i svenska redovisningsregler (K3) samt i internationella redovisningsregler (IFRS)
 • God systemvana och en vilja att driva förändring i system

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen ser vi att du är trygg och tillgänglig i ditt ledarskap och trivs med att coacha andra. Du har en god kommunikationsförmåga och förmåga att bygga ett starkt team att arbeta mot gemensamma mål. Vidare ser vi att du är välstrukturerad i ditt dagliga arbete med god analytisk och problemlösande förmåga då du ställs inför olika typer av frågeställningar. Du har förmågan att ta självständiga beslut samtidigt som du är prestigelös i ditt agerande.

 Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar CDON med Mpya Finance.  Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Italo Paras på italo.paras@mpya.se 070-842 13 30 eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se, 073-143 61 55. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Sök jobbet

Om CDON AB

På CDON värderar vi modiga och nyfikna medarbetare som strävar efter att med hög kvalité både utveckla sig själv och sin organisation. Du är välkommen till CDON oavsett vem du är, var du kommer ifrån, hur du ser ut eller vad dina hopp och drömmar kan vara. Vår plattform är för alla, liksom vår arbetsplats. Ju fler röster vi har representerat och förstärkt i vår verksamhet, desto mer kommer vi alla att trivas, bidra och vara framgångsrika. Så kom till oss med din personliga erfarenhet, dina perspektiv och din bakgrund. Tillsammans kommer vi då att fortsätta utveckla och transformera detta ledande e-handelsföretag och kundcentrerad marknadsplats! CDON erbjuder en kreativ och datadriven miljö där din insats kommer att spela en viktig roll. Vi som jobbar på CDON brinner för det vi gör, vi drar oss inte för att kavla upp ärmarna och ta action, för vi vet att det är just vårt driv och hunger för resultat och kundnöjdhet som gör oss till en ledande aktör i den tillväxtsektor som e-handel är.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv