Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Koncernredovisningsekonom till Sveaskog

Koncern­redovisningStockholm

Välkommen till en grön värld av möjligheter hos oss på Sveaskog! Vi erbjuder dig skogen – en vacker arbetsplats och framför allt ett av våra viktigaste bidrag för att klara utmaningar kopplade till klimatförändringar och framtidens råvaruförsörjning. Nu söker vi dig som vill vara med oss på resan.

Är du en driven person med hög energi? Har du ca fyra års erfarenhet av IFRS och är du trygg i din kompetens inom koncernredovisning? Har du ett intresse för att utveckla rutiner och processer, samt vilja att bidra till att utveckla Sveaskog digitalt?

Då kan rollen som koncernredovisningsekonom på Sveaskog vara rätt för dig!

Tjänsten är varierande och du får stor möjlighet att själv påverka och bidra till utveckling. Du får arbeta proaktivt för att identifiera och optimera förbättringar av nuvarande processer och rutiner. Du kommer att ha stora kontaktytor i organisationen.

Sveaskog erbjuder
Bolaget har huvudkontor i centrala Stockholm och erbjuder en lugn och behaglig kontorsmiljö med möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Du kommer att ha möjlighet att ta egna initiativ och att komma med förslag och får förmånen att arbeta i ett företag som står för hållbarhet.

Att arbeta på Sveaskog innebär stor frihet samtidigt som du förväntas ta ansvar, visa mod och vara nyfiken. I allas uppdrag ingår att ta ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling samt att vara teamorienterad och en bra kollega. Vi kallar det aktivt medarbetarskap. Vi erbjuder dig attraktiva förmåner och en arbetsplats som kännetecknas av en vilja att du ska lyckas, där jämställdhet och hållbart arbetsliv står högt på agendan. Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Beskrivning av tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för koncernredovisningen
  • Konsolidera månads-, kvartals- och årsbokslut samt budget och prognos
  • Kassaflödesanalyser
  • Arbeta med koncernens årsredovisning och delårsrapporter
  • Instruktioner och tidplan kvartal och årsbokslut samt planera arbetsfördelning avseende bakvagnen i årsredovisningen
  • Ansvar för SFAB:S årsredovisning samt arbetsfördelning för insamlande av uppgifter
  • Anpassning av regelefterlevnad till nya regler inom IFRS
  • IFRS/IAS som hanteras i koncernen: IAS 19, IAS 41, IFRS 9, IFRS 15 och IFRS 16.
  • Superuser Cognos Controller
  • Historiska pensioner samt särskild löneskatt och avkastningsskatt

Du kommer även att medverka i:

  • Löpande redovisning och ekonomisupport
  • Balansavstämningar i Adra Balancer
  • Utredningsarbete, projekt m.m tilldelade av ansvarig chef
  • Att verksamheten drivs i enlighet med policys, lagar och förordningar

 

Du kommer att arbeta med verksamhetsbolaget Sveaskog Förvaltnings AB och de åtta övriga bolagen som ingår i koncernen. Du och en kollega kommer tillsammans ansvara för Sveaskogs koncernredovisning. Rollen innefattar även arbete som redovisningsspecialist.

Du rapporterar till redovisningschefen och tillhör redovisningsteamet om tio personer.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom med mycket goda redovisningskunskaper samt goda kunskaper i koncernredovisning och IFRS. Du har erfarenhet av konsolideringssystem. Du har goda kunskaper i Excel, ett generellt systemintresse samt en förmåga att utveckla rutiner med hjälp av systemstöd. Erfarenhet av konsolideringssystemet Cognos Controller och affärssystemet Dynamics 365 är meriterande.

Du är en person med mycket driv och energi som trivs att arbeta i team. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har en god analytisk förmåga. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du har en förmåga att arbeta självständigt och proaktivt och är van att ta egna initiativ. Du har en god samarbetsförmåga, vilket är särskilt viktigt då ni är två personer som tillsammans ansvarar för koncernredovisningen.

Om bolaget
Sveaskog är Sveriges största skogsägare och ägs av svenska staten. Bolaget äger 14 procent av Sveriges skogsmarker och har ca 800 medarbetare runt om i landet. Våra kontor finns från Tärendö i norr till Osby i söder.

Läs gärna mer på: www.sveaskog.se

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Sveaskog med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter David Andersson, tel 073-203 67 88, david.andersson@mpya.se, eller Nadja Linder, tel 0707-96 95 97, nadja.linder@mpya.se. Som en del i Mpyas rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Sveaskog Förvaltnings AB

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Vi erbjuder dig skogen – ett av våra viktigaste verktyg för att klara utmaningar kopplade till klimatförändringar och framtidens råvaruförsörjning. Dessutom en vacker arbetsplats. För att motverka hotet från klimatförändringar och mot den biologiska mångfalden behöver vi skogsmark och skogsråvara. Sveaskog är statens skogsbolag och vår uppgift är att leverera skogsråvara och förvalta skogsmarken. För att klara detta på ett långsiktigt hållbart sätt har Sveaskog antagit ett program för hållbart skogsbruk. Nu behöver vi fler intresserade och kompetenta människor som vill vara med på den resan.
Läs gärna mer på: www.sveaskog.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv