Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Group Accountant till fastighetskoncern

Koncern­redovisningStockholm

Vill du arbeta i ett internationellt bolag med familjär känsla där du kan bidra och växa? Brinner du för koncernredovisning och konsolidering? Då kan den här rollen som Senior Group Acccountant vara din nästa spännande utmaning.

Vi söker nu dig som vill utvecklas och bli en viktig medlem i Group Accouting teamet och arbeta i en spännande börsnoterad fastighetskoncern. I rollen som Senior Group Accountant har du ansvar för konsolideringen av koncernens bolag för både utfall och prognos och säkerställer en korrekt och högkvalitativ legal och operativ rapportering. Du kommer att ingå i ett litet, tight och positivt team och agera som specialist för att stötta kollegor och koncernledning.
Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa kvartals- och årsbokslut
  • Avstämning av eget kapitaltransaktioner och skatt
  • IFRS-justeringar på koncernnivå
  • Delaktig i hållbarhetsredovisning
  • Arbeta med komplexa redovisningsfrågor och bidra med tolkning och implementation av nya regelverk
  • Delaktig upprätta delårsrapporter och årsredovisning
  • Aktiv roll i vidareutveckling av rutiner och processer kopplat till redovisning och rapportering
  • Ha en löpande dialog med verksamheten och ge stöd i frågor avseende koncernredovisning och konsolideringssystemet
  • Kontakter med revisorer och andra rådgivare

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning, komplexa redovisningsfrågor och rapportering. Vidare har du erfarenhet av koncernredovisning och goda kunskaper i IFRS. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från noterade eller fastighetsbolag. Väsentligt för rollen är att du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och flytande i engelska tal och skrift.  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är strukturerad samt har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i organisationen.

Har vi väckt ditt intresse?  
Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme, helene.werme@mpya.se  eller Italo Paras, italo.paras@mpya.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Mpya Finance Search

Mpya Finance har nu via ett searchuppdrag från vår kund fått förtroende att hjälpa dem rekrytera sin nästa lysande ekonom.  Mpya Finance är det nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivas. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den bästa arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch.  Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet. Vi kommer självklart berätta mer om vår kund och om rollen.  Varmt välkommen med din ansökan!

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv