Människorna på Mpya Finance @ Elina Alkesund

Elina Alkesund, 2020

Vad lockar dig till branschen och Mpya Finance?

Som så många av mina härliga kollegor så har jag också joggat längs med ekonomspåret under ett antal år, men trots min oerhörda affektion gentemot excel, budget, uppföljningar – you name it, så landade jag i att jag gillar människor än lite mer. Jag är också helt övertygad om att det bor en liten entreprenör på min högra axel som viskar små ömhetsord (och karriärsråd) i mitt öra, lite likt den sagolika boken ”Maria och José”. Att då ges möjligheten att få jobba inom en organisation som Mpya Finance, som är så platt som den finaste pepparkaksdeg, samtidigt som jag känner mig delaktig i hela vår verksamhet, gör att valet var väldigt självklart för mig.

Vad gör du och varför är du så omtyckt av konsultkollegor och kunder?

Jag undrar ibland hur konsultchefsrollen verkligen kan vara ett riktigt jobb – att dagarna i ända få träffa, luncha och kommunicera i vårt digitala community med mina otroliga kollegor och få ta del av deras input, förslag, drömmar – det är en ynnest! Däremellan jobbar jag givetvis hårt för att se till att alla våra kunder också känner sig uppskattade, utan att för den sakens skull springa ner några dörrar. Det är en tunn linje mellan att vara uppmärksam och att vara efterhängsen. Om man i slutet av dagen får något glatt hejarop tillbaka, så kan man ju faktiskt inte ha det bättre.

Vad är dina tips för en framgångsrik karriär?

Där är vissa grundregler som har styrt mig i alla år och som jag tror är lika viktiga, både privat och i arbetslivet:

  • Var så genuin och ärlig som du bara kan. Jag tycker att det är otroligt viktigt att kollegor, kandidater och kunder kan känna att de kan lita på mig och det jag säger, menar jag.
  • Alla du möter förtjänar samma respekt, vare sig du är vaktmästare eller VD. Jag är helt övertygad om att du stöter på samma människor på väg upp som på väg ner, så det gäller att behandla alla lika fint.
  • Det finns banne mig glädje i allt -vare sig det är stort eller smått, allvarligt eller lättsamt. Efter de mörkaste moln, så tittar alltid solen fram igen. Och skulle du någonsin tvivla på det, så sätt på lite Prince så vet man att leendet är på ingång.

Hur får du ihop balansen i livet? Har du några tips? 

Jag är himla duktig på att ge mig själv pepp och unna mig tid i soffan när jag är trött, (så jag antar att där sitter en cheerleader på vänstra axeln). Jag tycker att folk ibland ställer orimligt höga krav på sig själva med allt som ska hinnas med på fritiden, för i mina ögon är det väl inte alls ”fri tid” då? Vardagen är så fylld med måsten, så när jag är ledig så försöker jag minimera dom – var lite snäll mot dig själv och tillåt dig sovmorgon när tid ges.

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: