Äntligen händer det! Mpya Finance öppnar i Jönköping.

Sofia Molinder, 2024

Vättern och Jätten Vist har fått sällskap av Mpya Finance, som precis har startat upp i Jönköping. Först på plats är Sofia Molinder som tidigare jobbat med såväl revision som inom konsult- och rekryteringsbranschen i många år. Vi träffade Sofia och ställde några frågor om det nya kontoret. Det visade sig bland annat att hon har varit riktigt duktig på fotboll.

Hej Sofia, hur känns det att starta Mpya i Jönköping?

Det känns väldigt roligt men också lite nervöst såklart. Jag har dock fått ett varmt mottagande och massor av stöd av hela Mpya-gänget och inte minst kollegorna i Linköping som ingår i samma region.

Hur hittade ni varandra, du och Mpya?

Mpya var nytt för mig, men de verkade ha koll på mig och de hörde av sig och berättade att de hade något som de trodde jag skulle passa för. Jag var väl kanske lite svårflirtad först, men sedannär jag fick träffa gänget och började förstå Mpyas värderingar och syn på människan, så kändes det så rätt och helt självklart att hoppa på tåget.

Vad fastnade du för?

Jag gillar att Mpya har rätt fokus, en modern arbetsgivare. Vi pratar om att ta hand om människorna. Tar man hand om människorna på bolaget och tar hand om varandra, så löser sig resten av sig själv. Välmående och sunda arbetsförhållanden går först. Då kommer också resultaten.

Så vad händer nu?

Nu ska jag börja träffa och samla likasinnade. Briljanta ekonomer som, precis som jag, vill jobba sunt, ha balans och vill ha roligt på jobbet. Jag kommer även träffa företag och sprida budskapet om hur bra Mpya är, förhoppningsvis så blir fler lika frälsta som jag blivit. Om du är ekonom och nyfiken på en kultur som tar hand om hela människan och hela ekonomen, hör av dig!

Det låter som att det kommer gå bra.

Jag är en superoptimist och tänker hela tiden positivt. Såklart att det kommer gå bra. Allt är möjligt är min enkla filosofi.

Vad är det som är bra med Jönköping?

Jag är ju härifrån, så jag är ju jävig, haha, men det är två saker jag kommer att tänka på spontant. Dels att det är en knutpunkt. Här är det nära till och från många större städer. Men också att vi är så himla trevliga här i stan. Det är något med oss som faktiskt gör oss extra behagliga att jobba med… kan man säga så? Låter kanske kaxigt, men det är sant. Sen är det ju väldigt vackert med alla sjöar..

Apropå hela människan och att må bra, vad gör du på fritiden?

Familjeliv och natur. Vi gillar att vara ute och röra på oss, träna, träffa vänner. Kalendern fylls på mer och mer med barnens aktiviteter. Den äldsta har precis börjat spela fotboll.

Till sist: fotbollen. Berätta.

Tack för att du frågar, haha. Trodde aldrig du skulle fråga… Jag spelade i Husqvarna FFs damlag och har till och med varit på landslagsläger, den du! Där tränade jag med spelare som Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani och Linda Sembrant. De blev ju världsstjärnor… Men jag fick spela med Mpya! Nästan lika bra om du frågar mig 🙂

Vi kan connecta på fler sätt om du vill:

Vi kan connecta på fler sätt om du vill: