Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior Financial Controller till Pandox

Financial ControllerStockholm

Vi söker nu en drivande och förändringsbenägen Financial Controller som kan ta det övergripande ansvaret för redovisningsfunktionen på Pandox. Redovisningsansvaret omfattar dels kvalitetssäkring av moderbolaget, dels kvalitetssäkring av de svenska och utländska dotterbolagens redovisning och processer.

Vi söker dig med mycket god redovisningskunskap, erfarenhet av att driva förändring och ifrågasätta befintliga arbetssätt samt en vilja att bidra till en stark teamkänsla. I rollen som Financial Controller kommer du att ha många kontaktytor i bolaget vilket kräver en stark social förmåga, både i Sverige och internationellt.

Pandox driver just nu ett förändringsprojekt inom finansorganisationen och rollen innebär att vara nyfiken och våga utmana befintliga arbetssätt och vara med och bidra till kvalitetssäkrade, effektiva processer inom redovisning.

Huvudsakliga ansvarsområden
Det huvudsakliga ansvaret som Financial Controller:

– Kvalitetssäkra bokslut och avstämningar
– Kvalitetssäkra de utländska dotterbolagens redovisning
– Kravställa mot outsourcingpartners som hanterar de utländska dotterbolagen
– Ansvar för och koordinera tidplan för bokslut
– Ansvar för kontoplan och kontostruktur i D365
– Resultatuppföljning, budget och prognos för Central administration inom Pandoxkoncernen
– Ansvar för att kontinuerligt förbättra, utveckla och effektivisera arbetssätt, system och processer globalt i koncernen.  
– Kvalitetssäkring av årsredovisningar
– Vara backup till övriga redovisningsfunktionen i löpande arbete

Du rapporterar i rollen till Head of Finance och sitter i härliga lokaler på Vasagatan centralt i Stockholm.

Vem letar vi efter?
Du är civilekonom eller motsvarande. Det är en senior roll och du har gedigen erfarenhet av redovisning i stort internationellt bolag. Du har god kännedom i K3 och IFRS. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du har erfarenhet av arbete i större affärssystem, meriterande med goda kunskaper i D365. Du är van vid att driva förändringsarbete och har ett stort intresse av att utveckla arbetssätt och att skapa effektiva flöden.

Det är meriterande med erfarenhet av redovisning i fastighetsbolag. Då du kommer att ta ett övergripande ansvar för redovisningsfunktionen är det meriterande med tidigare teamleaderfarenhet och/eller projektledarerfarenhet. Även erfarenhet av att organisera Shared Service Center (SCC) är meriterande.

Personliga egenskaper:

Då du har breda kontaktytor i och utanför bolaget och även internationellt är det viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du är utåtriktad och har en god samarbetsförmåga. Du trivs med ett starkt självledarskap, dvs du är van att ta egna initiativ, du är drivande och trivs med att ta ägarskap och driva utveckling. Du är som person nyfiken, ifrågasättande samt med god problemlösningsförmåga. Samtidigt är du noggrann och mån om genomförandet och att detaljerna blir rätt då du arbetar med redovisning.

Har vi fångat ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar Pandox med Mpya Finance.  Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se 070-796 95 97 eller Helene Werme helene.werme@mpya.se.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.  Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Pandox AB

Om bolagetPandox är Europas ledande hotellfastighetsbolag med hyresgäster såsom Scandic, Strawberry, Hilton, Leonardo, NH och Radisson. Pandox har en fastighetsportfölj värderad till 70+ miljarder i Norden och norra Europa. Pandox utvecklar löpande sitt bestånd och skapar ytterligare värden genom aktiv förvaltning av hyresavtalsportföljen och fastighetsutveckling av sina befintliga fastigheter. Bolaget grundades 1995 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer om bolaget på www.pandox.se.  Kännetecknande för Pandox är bolagets entreprenörsanda och drivkraft att utvecklas.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv