Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Redovisningsekonom till Scienta Scientific i Uppsala

Redovisnings­ekonomUppsala

Vill du vara en del av ett internationellt marknadsledande och producerande företag inom forsknings- och analysutrustning? Scienta Scientific är grundat 1983 och sedan dess har företaget bidragit till vetenskapliga genombrott och branschledande utrustning. Hos Scienta välkomnas du till en härlig atmosfär med trevliga människor som alla vill vara med och bidra.  

I rollen som Redovisningsekonom får du möjligheten vara del av en innovativ och högteknologisk kärnverksamhet. Här får du chansen att arbeta med spännande och betydelsefulla projekt som bidrar till vetenskapliga framsteg och förbättrad livskvalitet. Du kommer att ha stort ansvar inom ditt område och får möjligheten att påverka ekonomifunktionens arbete. Dina arbetsuppgifter inkluderar kund och leverantörreskontra, löpande redovisning samt årsbokslut, vilket gör dig till en nyckelperson i företagets ekonomiska processer.

Du kommer också att samarbeta nära med andra avdelningar och bidra till att skapa effektiva och förbättrade ekonomiska rutiner. I denna roll värdesätts både din noggrannhet och ditt sinne för struktur, samtidigt som du får utrymme att växa och utvecklas professionellt i en stöttande miljö.

Scienta Scientific huvudkontor med produktion är beläget i Uppsala på Danmarksgatan 22 och du rapporterar till Finance Director.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Avstämningar, analys och utredningar
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Årsbokslut och vara behjälplig med årsredovisning
  • Löpande redovisning inkl kund och leverantörsreskontra
  • Lagerhantering
  • Viss orderhantering relaterad till diverse projekt
  • Upprätta och effektivisera rutiner och processer

 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att rätt kandidat har relevant utbildning inom ekonomi med flera års erfarenhet av redovisning samt är bokslutssjälvständig med ett sinne för siffror.
Meriterande är om du har erfarenhet av IFRS, Cognos, Monitor, Capego och successiv vinstavräkning. Har du intresse för Excel och erfarenhet från producerande bolag ses det också som meriterande. Utöver det behärskar du svenska och engelska språket väl i tal såväl som skrift.

Som person är du noggrann, gillar ordning och reda, är självgående och lösningsorienterad. Du har en positiv inställning till utmaningar och trivs i en föränderlig miljö. Du är en kommunikativ teamplayer, har lätt för att samarbeta med andra och stöttar gärna kollegor när det behövs.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Scienta Scientific med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Hanna Bulldra på hanna.bulldra@mpya.se eller Jennifer Babra på jennifer.babra@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen med din ansökan.

Sök jobbet

Om Scienta Scientific Aktiebolag

Scienta Scientific är marknadsledande inom forsknings- och analysutrustning för områdena yt- och materialfysik, UHV-teknik och strålningsdetektion. Sedan 1962 har bolagets teknologi resulterat i vetenskapliga genombrott, Nobelpriser och branschledande industriell utrustning. Scienta Scientific grundades 1983 av bland annat nobelpristagaren Kai Siegbahn, och har sedan dess varit verksamt inom högteknologiska och forskningsnära marknader. Scienta Scientific bedriver verksamhet inom två lösningsområden med två olika varumärken, Scienta Omicron och Scienta Envinet. Gruppen omsätter cirka 550 MSEK. Läs mer på https://www.scientascientific.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv