Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Head of Group Controlling på Saint-Gobain Distribution Sweden

Controlling ManagerSolna

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vill du kombinera strategiskt tänkande med affärsmässig skärpa i en internationell miljö med stark företagskultur som andas innovation och ansvarskänsla? Hos Saint-Gobain Distribution Sweden har du nu chansen att bli en nyckelspelare i vår fortsatta tillväxt och utveckling!

Varför välja Saint-Gobain Distribution?
Som en del av Saint-Gobain, en global aktör med en stark vision för hållbart byggande, får du möjligheten att arbeta i en dynamisk och innovativ miljö. Vår vision är att möjliggöra hållbara lösningar för våra kunder – vi vill se dem växa och utveckla affären i takt med att kraven på hållbarhet ökar. Tillsammans gör vi skillnad och strävar efter att forma framtidens byggindustri – på den resan vill vi ha med dig!

Rollen
Som Head of Group Controlling kommer du att spela en avgörande roll i att analysera och följa upp det finansiella resultatet. Du kommer att fungera som en strategisk partner till Group CFO och ledning, där du ger värdefulla insikter och stödjer dotterbolagen i deras affärs- och verksamhetsutveckling. Med fokus på analys, prognoser och budgetering kommer du att vara en viktig spelare för vår framgång!

Dina ansvarsområden inkluderar:

  • Leda och inspirera teamet inom Group Controlling för att nå gemensamma mål.
  • Driva och utveckla budget- och prognosprocesser samt affärsplanering och rapportering till ledning och styrelse.
  • Stötta dotterbolag i deras ekonomiska uppföljning och analysarbeten.
  • Ansvara för månads- och kvartalsrapporter till finansteamet för Norden/Baltikum.
  • Följa upp och analysera koncerngemensamma kostnader för att optimera våra resurser.
  • Utbilda och stötta budgetansvariga avseende budget, prognos och utfall.
  • Utveckla och förbättra våra arbetsprocesser för att säkerställa effektivitet och kvalitet.
  • Ansvara för- och delta i större planerade projekt.

Vi söker dig!
För att trivas och lyckas i denna roll ser vi gärna att du har en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet som Business Controller, gärna med personalansvar. Du vill utmana konventionen och i kombination med din analytiska och affärsmässiga inställning har du förmåga att se på verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är van att leda budget- och prognosprocesser samt att stödja och utmana chefer i deras beslutstagande. Dina kommunikationsförmågor är utmärkta, både på engelska och svenska, och du kan presentera komplex information på ett enkelt sätt. Vi tror att du har ett stort intresse för system generellt och erfarenhet av BI-system.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och söker dig som är framåtblickande, proaktiv med en affärsinriktad och engagerad inställning. Du är orädd, driven, entusiasmerande och strukturerad. Du trivs i en föränderlig miljö, där du samarbetar effektivt andra.

Ansök idag!
Denna tjänst är placerad på vårt moderna kontor i Bromma och rapporterar direkt till Group CFO. Som Head of Group Controlling  på SGDS ingår du i ledningsgruppen för Finance. Tveka inte att bli en del av- och bidra till vår spännande resa på Saint-Gobain Distribution.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain Distribution Sweden med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller David Andersson på david.andersson@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Om Saint-Gobain Distribution Sweden AB

Saint-Gobain är globalt ledande inom hållbart byggande och har i över 350 år satt standarden för innovation och kvalitet. Med rötter i Paris och över 100 års närvaro i Norden och Baltikum erbjuder vi högpresterande byggmaterial och lösningar som formar framtiden. Vår svenska gren, Saint-Gobain Distribution Sweden, omfattar fem bolag, 190 butiker och över 2 500  branschkunniga kollegor. Tillsammans har vi Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation.  Vi är specialister i samverkan – det gör oss unika på svensk marknad. Vi strävar alltid efter att göra allt lite bättre. https://saint-gobaindistribution.se/

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv