Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Group Financial Controller till CellaVision i Lund

Group ControllerLund

KOLLEGORNA – KULTUREN – KLIMATET – CellaVision erbjuder en utvecklande tjänst i ett fantastiskt bolag som går bra och som gör gott.

Som Group Financial Controller blir du delaktig i den fortsatta uppbyggnaden av ekonomifunktionen i nära samarbete med CFO. Du är varmt välkommen till teamet som består av mycket engagerade kollegor och till en miljö där nya idéer och lösningar uppmuntras. Du blir ansvarig för koncernredovisning och rapportering.

Denna tjänst är belägen på det fina huvudkontoret i Lund och du rapporterar till CFO, Magnus Blixt. Finansfunktionen på CellaVision har värderingar som främjar samarbete, transparens, frihet under ansvar och personlig utveckling.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ansvara för koncernens konsolideringsprocess från tidsplan till kvalitetskontroll av finansiella rapporter.
  • Analys av finansiella rapporter och resultat jämfört med föregående år, budget och forecast.
  • Årsredovisningar inklusive ESEF.
  • Implementera och förbättra interna kontroller.
  • Effektivisera och utveckla processer i konsolideringssystemet AARO.
  • Upprätta kassaflödesprognoser, samt hantera kassaflöden, valutatransaktioner och banklån.
  • Vara ämnesexpert för hållbarhet avseende ”Governance” och ingå i ledningsgruppen för hållbarhet.
  • Hantera bolagets försäkringsportfölj.
  • Ingå i revisionskommittén.
  • Projekt och samarbete med andra avdelningar.

Vem söker vi?

För att trivas i teamet på CellaVision uppskattar du en föränderlig miljö med korta beslutsvägar där man hjälps åt. Som person är du noggrann och analytisk och gillar att utveckla processer och skapa enhetliga rutiner.

Den här tjänsten passar dig som har erfarenhet av en liknande roll och har kommit i kontakt med koncernredovisning och konsolidering. Du har erfarenhet av något koncernrapporteringssystem och du har goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av noterade bolag. Du är civilekonom eller motsvarande och behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar CellaVision med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Amelie Rijpma, 070-9966176, amelie.rijpma@mpya.se eller Johanna Andersson, 0706-555730,  johanna.andersson@mpya.se.

Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

 

Sök jobbet

Om CellaVision AB

About CellaVision

CellaVision offers the latest innovations for analyzers, instruments, reagents, and software used in hematology laboratories. Our automated workflows cover blood and body fluid samples from humans and animals in hematology laboratories of every size. With CellaVision, you leap into the future of healthcare.

Founded in 1994. Turnover 677 Million SEK (2023)

www.cellavision.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv