Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Financial Controller till Atea

Financial ControllerStockholm

Vill du vara med och bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Nu söker vi dig som är senior redovisningsekonom eller Financial Controller till ett av Sveriges mest framträdande bolag inom IT, Atea Sverige, noterat på Oslo Börs. Välkommen med din ansökan!

Om rollen
I din roll som Financial Controller ingår du i redovisningsteamet om sex personer. Teamet ansvarar för den interna och externa redovisningen, rapportering till koncernen, upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer, rapportering till skatteverket och myndigheter, tillämpning av redovisningsregler och utveckling och effektivisering av ekonomiska processer. 2025 ska SAP S/4HANA ersätta Navision.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisning vid bokslut, utredningar och avstämningar
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Rapportering till koncern och ledning
  • Rapportering till skatteverket och andra myndigheter
  • Utveckling av rutiner och processer inom redovisning.
  • Supporta verksamheten med din kunskap inom redovisning

Du rapporterar till Manager Financial Control och sitter i ljusa och moderna lokaler i Kista med bra kommunikationer. Atea tillämpar en hybridlösning där du har möjlighet att arbeta hemifrån en del av veckan.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning från större bolag. Du har tidigare arbetat i ett större ERP-system, gärna SAP eller Navision och har ett systemintresse. Vidare är du flytande i svenska och engelska och har mycket god kunskap inom Excel. Har du tidigare erfarenhet från tjänsteföretag eller it-företag är det meriterande. Rollen kräver erfarenhet av K3. IFRS kunskap är meriterande.

Som person är du noggrann och strukturerad, du tar egna initiativ och är resultatorienterad samtidigt som du lyssnar in din omgivning. Du är van att arbeta mot olika deadlines och tar stort personligt ansvar. Du trivs i en roll där du får dela med dig av din kunskap och använda din analytiska sida. Inom Atea är det viktigt med samarbete och vi lägger stor vikt vid att du är kommunikativ och har lätt för att skapa relationer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att på olika sätt verka för detta. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Har du några frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan.

Atea vill vara ”The Place To Be” och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Atea Sverige AB

Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum, och drivande inom informationsteknologi på den svenska marknaden. Vi finns på ett trettiotal orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration.
Koncernen hade en omsättning på 47 miljarder norska kronor 2023 och är noterad på Oslo Börs. 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv