Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Manager till Optimera i Malmö

Finance ManagerMalmö

Är du i början av din karriär som Finance Manager eller bara vill bli en del av en otroligt spännande koncern så har du nu chansen! Här erbjuds du en bred, affärsnära roll i händelsernas centrum, med härliga kollegor och gemytlig stämning.

Optimera, som är en del av Saint-Gobain Distributionen Sweden-koncernen, söker nu efter en kommunikativ och analytisk Finance manager inom ekonomiavdelningen. Du kan visa upp goda resultat och förmåga att arbeta både operativt och strategiskt.

Exakt denna roll har inte funnits tidigare, vilket innebär att du får vara med att bygga upp den tillsammans med VD samt koncern-CFO som du också rapporterar till. Tjänsten är belägen på kontoret i Malmö och du blir en del av Optimeras och Finance-ledningsgruppen.

Du blir en mycket viktig business partner/bollplank till VD och ni kommer att driva ledningsgruppsarbetet och verksamheten i övrigt framåt med engagerade kollegor.

Här erbjuds du en nyckelroll, där du får stort ansvar som en del i din utveckling och där ledningen värdesätter tillit.

Stor del av redovisningen sköts från ett Shared Service Center i Stockholm, som du kommer ha mycket kontakt med och därför ingår resor dit ca en gång i månaden. Du kommer även jobba nära controller-funktionen som också sitter i Stockholm.

Du ansvarar för att säkerställa ekonomisk rapportering samt att förse ledningsgrupp med finansiellt underlag inför beslut.

Var med och bygg framtidens Optimera för långsiktig hållbarhet!

 

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Tillsammans med VD driva arbetet med affärsplan samt budget och prognosprocesser
  • Vidareutveckla ekonomifunktionen till att vara en strategisk partner och drivkraft för tillväxt och lönsamhet
  • Rapportering, månads, kvartals- och årsvis till styrelsen, koncern-CFO och central controlling-funktion
  • Ansvara för budget- och prognosarbete
  • Uppföljning och analysarbete
  • Ledningsgruppsarbete
  • Utarbeta lönsamhetsanalyser och affärscase, inklusive bistå med upprättande av affärsplaner samt eventuella förvärvs- och etableringsanalyser
  • Effektivisera finansiella processer och rutiner och system
  • Vara delaktig i implementationen av ERP-projekt 2025 och framåt

 

Har vi fångat ditt intresse?

Vi söker dig som har ett stort affärsintresse och några års erfarenhet från en liknande roll. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande och har kännedom om redovisning. Du trivs i en miljö med många kontaktytor och har en vana av att jobba både högt och lågt.

Vi söker efter en analytisk person som trivs i en bred roll där man kavlar upp ärmarna när det behövs. Som tycker om att jobba både operativt och strategiskt.

Ödmjukhet och nyfikenhet är något som värdesätts högt på Optimera.

 

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Optimera med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Andersson på 0706555730 alt johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet på 0703–755075 alt kristina.bennet@mpya.se

 

 

 

Sök jobbet
Finance Manager till Optimera i Malmö

Kristina Bennet

Helsingborg

Rekryteringschef Syd, Rekryteringskonsult

Vi ses på LinkedIn!

+46 70 375 50 75

Om Optimera

Optimera som varumärke etablerades 1996 i samband med en fusion av fyra anrika aktörer i Norge och Sverige. Nästa milstolpe var när Saint-Gobain, en av Europas största industrikoncerner, förvärvade Optimeragruppen år 2005. Optimeragruppen har sedan dess vuxit på den nordiska marknaden och ingår idag, tillsammans med Dahl Sverige AB, i divisionen Saint-Gobain Distribution Nordic. Optimera som varumärke är fortfarande ungt men många av Optimeras byggvaruhus har funnits väldigt länge, några ända upp till 200 år. Alla våra byggvaruhus har utvecklats och förändrats olika under årens lopp och alla har sin egen unika historia. Detta ligger till grund för hur Optimera ser ut idag och resulterar i all erfarenhet och kompetens som finns innanför Optimeras väggar.
Saint-Gobain är världsledande inom hållbart byggande med design, utveckling, tillverkning och distribution av material och tjänster för bygg- och industrimarknaden. Företaget är börsnoterat i Paris och historien omfattar drygt 350 år, en pågående film av förändring och anpassning som visar att industri är rörelse. Koncernen Saint-Gobain är ett äkta ”ingenjörshus”, i grunden driven av innovation, som formar både nutid och framtid genom att dra erfarenhet från sitt förflutna. Metoden garanterar hög stabilitet, långsiktig vision och hållbarhet. I Norden och Baltikum har Saint-Gobain har varit verksamma under mer än 100 år, inledningsvis med distribution vilket fortsatt är verksamheten för Saint-Gobain Distribution Sweden som i dag består av fem bolag, cirka 190 butiker och drygt 2 500 medarbetare.
Ett av våra bolag är Optimera Svenska AB, en bygghandel för yrkesutövare, med cirka 800 kunniga medarbetare och ett sjuttiotal butiker från vilka vi med lastbilar drivna av biogas, el eller HVO100 distribuerar till kunder och byggen. Optimera är mycket engagerade i de förändringar byggindustrin genomgår för ett hållbart samhälle och erbjuder bland annat många alternativa produkter för mindre koldioxidutsläpp samt klimatdokumentation för att visualisera CO2-värde av olika produkter.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv