Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Finance Director till Scienta Scientific i Uppsala

FinanschefUppsala

Vill du vara en del av ett internationellt marknadsledande och producerande företag inom forsknings- och analysutrustning? Scienta Scientific är grundat 1983 och sedan dess har företaget bidragit till vetenskapliga genombrott och branschledande utrustning. Hos Scienta välkomnas du till en härlig atmosfär med trevliga människor som alla vill vara med och bidra.  

I rollen som Finance Director får du vara med på en spännande resa där du får chansen att forma och utveckla ekonomifunktionen. Med en ny ledningsgrupp på plats står Scienta inför nya möjligheter och utmaningar där utmaningarna handlar om att hantera flera länder och valutor, att säkerställa en stabil finansiell rapportering samt att få ihop ett starkt team som kan växa och trivas tillsammans. Med din trygghet i ledarskapet och din vilja att ta ansvar för att forma och utveckla ekonomifunktionen har du möjligheten att göra verklig skillnad.

Rollen som Finance Director är bred och du är operativt involverad i allt från koncernredovisning och bokslut för hela koncernen till finansiell rapportering både internt och externt. Du arbetar nära bolagets CEO och kommer att agera ett tydligt och strategiskt bollplank både till CEO, CFO och övriga ledningsgruppen.

Tjänsten innefattar personalansvar för 2-4 personer och du rapporterar till bolagets CFO som är stationerad i Tyskland.

Scienta Scientific huvudkontor med produktion är beläget i Uppsala på Danmarksgatan 22.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Huvudansvarig för koncernens redovisning, bokslut och rapportering för 9 bolag.
  • Ansvar för framtagning och sammanställning av extern finansiell rapportering till marknaden såsom årsredovisning och delårsrapporter.
  • Nära bollplank till CEO och CFO
  • Säkerställa tillförlitlig information till CEO och ledningsgrupp.
  • Kontinuerligt förbättra och förenkla redovisnings, – och rapporteringsprocesserna.
  • Personalansvar för 2-4 personer
  • Löpande kontakter med banker, revisorer, ägare, styrelse och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att rätt kandidat har akademisk examen inom ekonomi med några års erfarenhet från en liknande roll. Vi ser gärna att du har arbetat inom revision och/eller har en gedigen erfarenhet av redovisning och koncernredovisning. Det är av stor vikt att du har erfarenhet av ledarskap och att du är trygg i din roll som ledare.  Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Har du erfarenhet från IFRS, successiv vinstavräkning och ERP-byte ses det som meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är tydlig i din kommunikation och har ett engagerat och öppet förhållningssätt. Du är prestigelös, ödmjuk och nyfiken av naturen och har förmågan att stötta dina kollegor i organisationen. Med ett starkt självledarskap och en vilja att ta plats är du ansvarstagande och tar initiativ för att uppnå gemensamma mål.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Scienta Scientific med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt, dock senast den 28 maj 2024. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Hanna Bulldra på hanna.bulldra@mpya.se eller Jennifer Babra på jennifer.babra@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen med din ansökan.

Sök jobbet

Om Scienta Scientific Aktiebolag

Scienta Scientific är marknadsledande inom forsknings- och analysutrustning för områdena yt- och materialfysik, UHV-teknik och strålningsdetektion. Sedan 1962 har bolagets teknologi resulterat i vetenskapliga genombrott, Nobelpriser och branschledande industriell utrustning. Scienta Scientific grundades 1983 av bland annat nobelpristagaren Kai Siegbahn, och har sedan dess varit verksamt inom högteknologiska och forskningsnära marknader. Scienta Scientific bedriver verksamhet inom två lösningsområden med två olika varumärken, Scienta Omicron och Scienta Envinet. Gruppen omsätter cirka 550 MSEK. Läs mer på https://www.scientascientific.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv