Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Controller med redovisningsinriktning till Almega

ControllerStockholm

Vi söker dig som är trygg i redovisning men som nu vill få möjligheten att arbeta mer och utvecklas inom Controlling!

Rollen innebär till viss del att arbeta med redovisningsinriktade frågor men främst att bidra med analys, uppföljning och utveckling av processer.

Om rollen

Du har en mycket verksamhetsnära roll med en bred kontakt inom en komplex organisation och blir bollplank och rådgivande part till förbundsdirektörer och enhetschefer. Ansvaret för att kvalitetssäkra redovisningen samt internrapportering för Almega och deras 9 förbund fördelas mellan Controller och redovisningsekonom. Det mesta av den löpande redovisningen sourcas till Viewledger.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Controller på Almega:

  • Ansvara för och kvalitetssäkra bokföringen för Almega och förbunden
  • Avstämningar, månads- och årsbokslut.
  • Analysera och följa upp verksamhet och resultat
  • Ekonomiska analyser av diverse slag
  • Budget- och prognosarbete.
  • Analysera data från crm-system
  • Utveckla processer, prognosarbete och den ekonomiska rapporteringen
  • Verksamhetsnära roll, bollplank och rådgivande part till förbundsdirektörer och enhetschefer (delas med den som är redovisningsekonom)

Tillsammans med ekonomichef och redovisningsekonom kommer du att utgöra ekonomifunktionen internt och du rapporterar till ekonomichef. Kontoret ligger i Näringslivets hus på Östermalm där ett stort utbud av personalförmåner erbjuds.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande
  • En god analytisk förmåga
  • Goda redovisningskunskaper
  • Goda kunskaper i Excel
  • Intresse av system samt nyfikenhet och en vilja att bidra till digitalisering

Det är meriterande om du har erfarenhet från ekonomiarbete i ideella organisationer och kunskap i Xledger.

Som person söker vi dig som är noggrann, strukturerad och ansvarsfull. Du är samtidigt analytisk och ser helheten i detaljerna och du har ett intresse för verksamheten och att arbeta verksamhetsnära. Då du har många kontaktytor är det viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga samtidigt som du även trivs med att arbeta självständigt. Du är nyfiken och har en vilja att komma med idéer och att vara med och utveckla processer på ett proaktivt sätt.  

Almega erbjuder dig

Vårt kontor ligger i Svenskt Näringslivets hus på Storgatan 19 på Östermalm. Du blir en del av ett team med 3 kollegor. Hos oss tillämpar vid hybridarbete och vi möter våra medlemmar både fysiskt och digitalt. Vi ser våra medarbetares engagemang, kompetens och mod som nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Utöver att du får ett riktigt roligt jobb, goda förmåner och härliga kollegor, är du med och skapar sunda och bra förutsättningar för våra medlemsföretag och deras medarbetare. Almega är en modern arbetsplats och vi kombinerar vårt arbete med teknikens möjligheter för att nå alla våra medlemsföretag. Välkommen till oss!

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Almega med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, 0707-96 95 97, nadja.linder@mpya.se eller Josefin Cicek-Häggqvist, josefin.cicek.haggqvist@mpya.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Almega

Almega är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation för tjänsteföretag. Vi representerar ett sextiotal olika branscher i tjänstesektorn och våra medlemmar är närmare 11 500 företag med över 600 000 medarbetare.Vi är en modern arbetsplats med ca 170 engagerade medarbetare. Vårt uppdrag är tydligt. Att skapa de bästa förutsättningarna för tjänsteföretag, arbetsgivare och tjänstesektorn i Sverige. Det gör vi genom att förhandla fram ca 160 av arbetsmarknadens modernaste kollektivavtal. Vi gör det också genom att påverka och informera politiker, allmänhet och beslutsfattare kring de viktigaste frågorna för våra medlemsföretag. Dessutom bistår vi våra medlemmar med stöd, inspiration, råd och utbildning i allt som rör deras roll som arbetsgivare.
För mer information vänligen se www.almega.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv