Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Nordic Leisure Travel Group

Business ControllerStockholm

Brinner du för att arbeta med finans i en verksamhetsnära och analytisk roll så är detta något för dig.  Det är en ny roll i bolaget, där du får agera länken mellan finans och verksamheten. Du kommer att arbeta med analyser, kostnadskontroll, finansiella prognoser och rapportering.

Du får möjligheten att arbeta i ett bolag som strävar efter att vara världens mest älskade semesterföretag! Nordic Leisure Travel Group säljer inte resor – de säljer förväntningar, upplevelser och minnen.

Om rollen

I rollen som Business Controller är ditt huvudfokus att vara Business Partner och supportera verksamheten inom det finansiella området, dvs vara länken mellan Finance och de olika affärsområdena: Overseas operation (destinationsdrift), Human resource och Grupp och Konferens, Partnership och Agent.

Du kommer som Business Controller att arbeta proaktivt för att supportera och driva utveckling av finansiella processer, agera som bollplank till verksamheten samt säkerställa korrekt rapportering till finansavdelningen.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

 • Supportera affärsenheterna med analys och fungera som bollplank till verksamheten och proaktivt driva utveckling och processer av finansiella frågor inom respektive område
 • Fungera som en brygga mellan verksamheten och finans
 • Upprättande av Budget och prognos
 • Resultatuppföljning, analys, rapportering och kommentarer
 • Utveckla modeller för rapportering, analys och rapportering
 • Kostnadskontroll: Att genom analys och rapportering av direkta kostnader och overheadkostnader säkerställa ökad transparens och säkerställa korrekta kostnader
 • Delaktig i att ta fram Business Case och uppföljning av dessa
 • Framtagande samt utveckling av KPI
 • Ad Hoc rapportering
 • Delaktig/behjälplig vid årsbokslut/revision
 • Instruera rapporteringsfunktionen vad som skall rapporteras i vårt ERP system
 • Business Reviews

Avdelningen inom Finance Business Partner Tour Ops består av 3 kollegor med olika ansvar att supportera Tour Ops verksamheten och finans. Du rapporterar i rollen till Christoffer Hjärne, Head of Finance Business Partner Tour Ops. Kontoret är beläget i Marieberg i Stockholm

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

– Eftergymnasial utbildning inom ekonomi
– Ett par års erfarenhet inom Business control där man har supporterat verksamheten
– Avancerad användare av Excel och Powerpoint
– Power-BI kunskaper
– God redovisningsförståelse
– Erfarenhet av att självständigt göra budget och prognos

Det är meriterande om du har kunskaper inom systemen NAV, Cognos samt erfarenhet av redovisning av personalrelaterade kostnader.

Som person söker vi dig som är noggrann, strukturerad och analytisk. Samtidigt är det viktigt att du har en förmåga att förstå verksamheten, arbeta strategiskt och se helheten ur ett helikopterperspektiv. Du är nyfiken och trivs med att vilja lära och utvecklas. Du tar engagerat tag i saker för att driva utveckling. Då du har många kontaktytor i organisationen är det viktigt att du är kommunikativ och en bra lagspelare samtidigt som du har ett självständigt förhållningssätt.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande och utvecklande miljö där du får möjlighet till en intern karriär. Du får en omväxlande vardag tillsammans med härliga kollegor – vi arbetar i nära samarbete mellan de nordiska länderna för att ge våra gäster de bästa veckorna på året. Vi har dessutom ett högt medarbetarengagemang som år efter år visar sig i vår interna medarbetarundersökning. Vi älskar vårt jobb och välkomnar dig ombord på vår resa i Nordic Leisure Travel Group!  

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Nordic Leisure Travel Group med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, 0707-96 95 97, nadja.linder@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Nordic Leisure Travel Group

Nordic Leisure Travel Group säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving Sverige och Ving Norge, Globetrotter, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines samt hotellbolaget Resorts & Hotels där de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels ingår. Gruppen säljer cirka 1 325 000 resor årligen i de nordiska länderna.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv