Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Handelshögskolan i Stockholm

Business ControllerStockholm

Handelshögskolan i Stockholm söker till sitt dotterbolag, SSE Executive Education, en erfaren och affärsorienterad Business Controller som vill vara med och göra skillnad. Här får du möjlighet att arbeta nära affären, vara del av en spännande tillväxtresa och ingå i både ledningsteamet för SSE Executive Education, samt för Group Finance, koncernens ekonomifunktion. Du kommer vara en nyckelspelare i verksamheten genom att driva affärskritiska initiativ och förbättra de ekonomiska resultaten.

Om rollen

Du samarbetar tätt med VD för SSE Executive Education och fungerar som bollplank och kravställare för att stödja utvecklingen och lönsamheten i företagets fyra affärsområden. Du är bekväm med att växla mellan strategiskt och operativt arbete – från att arbeta mot stora tillväxtmål till att säkerställa att detaljer i det dagliga arbetet fungerar optimalt.

Ditt ansvar som Business Controller kommer att inkludera:

  • Resultatuppföljning och djupgående analys för att driva och optimera verksamhetens resultat och lönsamhet
  • Proaktivt driva utveckling och förbättring av finansiella processer och system, samt arbeta nära verksamheten för att säkerställa att rutiner följs upp och utvecklas
  • Operativt affärsstöd – till exempel genom att bidra vid förhandlingar kring affärs- och leverantörsavtal, säkerställa korrekta reserveringar och periodiseringar, samt genomföra resultatgenomgångar
  • Utveckling av modeller för rapportering och analys som stödjer affären
  • Beräkning och uppföljning av program/projekt, prisstrategier och nyckeltal
  • Deltagande vid årsbokslut och revision
  • Processansvar för upprättande av budget och prognos för hela koncernen, tillsammans med tre Controllers på Group Finance

Du har en mycket nära koppling till SSE Executive Educations VD och rapporterar formellt till Handelshögskolans CFO.

Din arbetsplats kommer vara på Handelshögskolans lokaler mitt i Stockholm.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och ett antal års erfarenhet som affärsnära Business Controller. Du har en god grundförståelse i redovisning, kanske från tidigare arbete inom revision, och du är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Du har erfarenhet av att jobba proaktivt med analys och uppföljning nära affärsansvariga i vinstdrivande verksamhet. Ditt intresse för och erfarenhet av systemimplementering och BI-verktyg är meriterande då ett systembyte genomförs. Du har förmåga och troligen erfarenhet av att driva förändringsprojekt.

Som person är du proaktiv och drivande, med förmågan att utmana och förbättra befintliga processer. Du är affärsmässig, nyfiken på vad som driver kostnader och intäkter, och trivs med att vara involverad i både det strategiska och det operativa arbetet. Du är ödmjuk och trygg i din roll.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Handelshögskolan med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, 0707-96 95 97, nadja.linder@mpya.se eller Helene Werme, 070-897 11 57, helene.werme@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer. SSE Executive Education är ett helägt dotterbolag till Handelshögskolan i Stockholm och den ledande partnern för chefsutbildning i Nordeuropa och rankas som den bästa i Norden inom ledarskap och affärsutveckling enligt Financial Times. Här är akademisk forskning integrerad med näringslivet. SSE Executive Education utvecklar ledare med fokus på spetsiga områden som innovation och entreprenörskap hållbar tillväxt och finansiell ekonomi, och ökar konkurrenskraften hos företag, organisationer och den offentliga sektorn genom kraftfull transformation.Handelshögskolan i Stockholm arbetar för en balanserad könsfördelning och värdesätter en mängd olika bakgrunder och erfarenheter bland våra anställda. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, etnicitet, könsidentitet eller uttryck, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller religion eller annan övertygelse.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv