Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Björn Borg

Business ControllerSolna

Är du en proaktiv och driven Business Controller som är mode- och sportintresserad? Vill du göra skillnad och ingå i dynamiskt bolag? Då kan tjänsten som Business Controller på Björn Borg vara rätt tjänst för just dig! Björn Borg är på en spännande resa och ambitionen är tydlig – ”build the number one sports-fashion brand, for people who wants to feel active and attractive”.

På Björn Borg genomsyras företagskulturen av höga ambitioner, starkt driv, passion och laganda. Vi som jobbar på Björn Borg drivs av att få våra konsumenter att känna sig aktiva och attraktiva. För att kunna erbjuda slutkonsumenter produkter i världsklass, krävs inte bara passion, målmedvetenhet och en stark övertygelse. Det krävs också ett team i världsklass som vill utvecklas tillsammans med företaget. Om du är en mode- och sportintresserad person med ett brinnande intresse för att göra skillnad så kommer du att passa in hos oss! 

Som Business Controller är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att ansvara för analys, affärsplanering och verksamhetsuppföljning för i huvudsak Consumer Direct dvs E-commerce och Retail.
Vidare arbetar du med budget- och prognos, mananagement-rapportering, analys/utvärdering av inverteringar, projektuppföljning, nyckeltal samt internkontroll. 

Rollen är bred och varierande och du arbetar nära Controller Manager, Accounting och affärsområdesansvariga. Tjänsten är placerad på Björn Borgs fantastiskt fina huvudkontor i Försundavik och du rapporterar till Controller Manager.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads- och kvartalsuppföljning samt kvalitetssäkring av affärsenheternas resultat och lönsamhet
  • Managementrapportering
  • Initierar, driver, genomför och följer upp budget- och prognosprocessen
  • Löpande avstämningar och dialog kring avvikelser och utvecklingsmöjligheter med affärsområdescheferna
  • Driva ad-hoc analyser och framtagande av beslutsunderlag
  • Proaktivt utveckla och förbättra processer, rutiner och arbetssätt samt komma på förslag på nya lösningar.
  • Åldersanalys och nedskrivningsreserver lager
  • Säkerställa säljrapporter dagligen och veckovis
  • Ansvara för och delta i olika större och ADHOC projekt

 

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst ett par års erfarenhet som Business Controller eller annat analytiskt arbete. Du har en god förståelse för redovisning och mycket goda kunskaper i både Excel samt engelska.  Vidare har du erfarenhet av budget- och prognosprocessen, arbetat med BI system samt har ett genuint systemintresse. Har du erfarenhet av snabbrörliga konsumentprodukter och varulager och/eller retail samt Navision är det meriterande. 

För att trivas i rollen är det viktigt att du är proaktiv och initiativtagande med ett genuint intresse för affären. Vidare har du en stark analytisk förmåga, duktig på att prioritera, är förändringsbenägen, noggrann, ansvarstagande och engagerad. Att hjälpa kollegorna och bidra till ett gott samarbete och god stämning faller sig naturligt för dig. Vidare är du lösningsorienterad och stimuleras av att bidra i det ständigt pågående förbättringsarbetet liksom av att utvecklas vidare i rollen.

För att trivas på Björn Borg ser vi att du gillar att träna och trivs i en miljö som präglas av sportmode och stark team-anda.

Ansök och bli en av oss på Björn Borg

I denna rekrytering samarbetar Björn Borg med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på telefon 070- 842 13 77 eller mail maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme på telefon 070-897 11 57, helene.werme@mpya.se.  Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Om Björn Borg AB

“Vi är på en spännande resa och våra ambitioner är tydliga – ”build the number one sprots-fashion brand, for people who wants to feel active and attractive”. Vi utmanar ständigt varandra och oss själva till att bli bättre, oavsett om det är på jobbet, på gymmet eller i livet. På Björn Borg genomsyras vår företagskultur av höga ambitioner, ett strakt driv och passion. Vi har en stark laganda och jobbar tillsammans, för att lyckas tillsammans. Genom detta blir vi bäst på det vi gör och den bästa versionen av oss själva” 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv