Erika Petersson

Linköping

Ekonomikonsult

På sensommaren och hösten ger jag mig ut i skogen på svampjakt! Jag kan i och för sig bara tre ätbara sorter, så jag håller mig till dem… men tycker än så länge att det är fullt tillräckligt. De där fina röda med prickar på låter jag dock stå kvar!

Även om jag egentligen gillar att resa, så har jag också någon slags idé om att jag inte vill åka bort för att ha det bra, jag vill åka hem. Så här sitter jag och gör just det, njuter och har det bra. På en pytteliten ö, i en ganska liten sjö, alldeles i närheten av där jag bor!

Jag är inte den som gillar att laga mat till vardags, men till helgen när jag har gott om tid och energi älskar jag att hänga i köket. Då kan det till exempel bli som här; en pizza på hemmagjord surdegsbotten, toppad med egenodlade tomater, mums!

En och annan semesterdag har spenderats på sjön, blir lätt så när den man lever med är total fiskenörd… Det är verkligen något speciellt med att gå från totalt lugn till pulspåslag på en sekund när den där fina fisken äntligen bestämmer sig för att nappa.