Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Senior redovisningsekonom till Handelshögskolan i Stockholm

Sr RedovisningsekonomStockholm

Är du redo för en spännande karriär som senior redovisningsekonom på Handelshögskolan i Stockholm?

Här får du chansen att vara en del av ett team som arbetar för att skapa en skola i toppklass och bidra till samhället genom utbildning och forskning.

Som senior redovisningsekonom kommer du att vara en nyckelspelare på redovisningsavdelningen i de kommande förändringsprojekten och systembytet man står inför. Vi söker dig som trivs med digitalisering och att skapa effektiva arbetssätt.

Handelshögskolan i Stockholm söker en erfaren och förändringsdriven senior redovisningsekonom som vill vara med och göra skillnad. Här får du möjlighet att vara del i en spännande utvecklingsresa och ingå i Group Finance, koncernens ekonomifunktion, med 12 kollegor.

Om rollen

Ditt ansvar som senior redovisningsekonom kommer att inkludera:

  • Vara drivande i förändrings- och utvecklingsarbete av redovisningsprocesser och ERP-system
  • Stödja teamet och övriga personer i organisationen genom att vara behjälplig i redovisningsfrågor
  • Månads- och kvartalsrapportering för ett antal bolag
  • Ansvar för årsbokslut och årsredovisning för ett antal bolag
  • Deltagande i arbetet med koncernens årsredovisning
  • Uppföljning av resultat och balansräkning genom finansiell analys och utredning
  • Löpande redovisning och balanskontoavstämning
  • Skatt, moms och deklarationer
  • Säkerställa efterlevnad av redovisningsprinciper i system och processer

Du rapporterar till Head of Group Finance.

Din arbetsplats kommer vara på Handelshögskolans lokaler i centrala Stockholm.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och minst 5 års erfarenhet som redovisningsekonom. Du är flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Du har erfarenhet av systemimplementering då ett systembyte kommer att genomföras. Du har förmåga och erfarenhet av att driva förändringsprojekt. Det är meriterande med bakgrund inom revison.

Som person är du proaktiv med förmågan att utmana och förbättra befintliga processer. Du motiveras av att driva förändring. Du är ödmjuk och trygg i din roll. Du har en hög kommunikativ förmåga samt har lätt att samarbeta med kollegor.

Vad Handelshögskolan i Stockholm erbjuder dig

På HHS satsar vi på kontinuerlig utveckling och förbättring. Du kommer att få möjlighet att vara delaktig i projekt som ser över processer och implementerar nya system inom ekonomiområdet. Vi värdesätter din digitala nyfikenhet och förmåga att använda moderna verktyg för att effektivisera och förbättra arbetssätt.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Handelshögskolan i Stockholm med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, 0707-96 95 97, nadja.linder@mpya.se eller David Andersson, 073-203 67 88, david.andersson@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm är den ledande handelshögskolan i Norden och Baltikum och har ett högt anseende i Sverige såväl som internationellt. Forskning i världsklass utgör grunden för våra utbildningar som består av kandidat-, master- och forskarutbildning, ett MBA-program och ett stort utbud av executive education. Våra program är utvecklade i nära samarbete med både forskning och näringsliv, vilket ger våra studenter stora möjligheter att uppnå ledande positioner i företag och andra organisationer. SSE Executive Education är ett helägt dotterbolag till Handelshögskolan i Stockholm och den ledande partnern för chefsutbildning i Nordeuropa och rankas som den bästa i Norden inom ledarskap och affärsutveckling enligt Financial Times. Här är akademisk forskning integrerad med näringslivet. SSE Executive Education utvecklar ledare med fokus på spetsiga områden som innovation och entreprenörskap hållbar tillväxt och finansiell ekonomi, och ökar konkurrenskraften hos företag, organisationer och den offentliga sektorn genom kraftfull transformation.Handelshögskolan i Stockholm arbetar för en balanserad könsfördelning och värdesätter en mängd olika bakgrunder och erfarenheter bland våra anställda. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, etnicitet, könsidentitet eller uttryck, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller religion eller annan övertygelse.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv