Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Ramirent

Business ControllerStockholm

Är du en stjärna på analys med stort intresse för lönsamhetsfrågor och affärer? Vi söker nu en affärsdriven Business Controller med god analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära med en vilja att förstå affären.

Vad kan Ramirent erbjuda dig?
På Ramirent är våra värderingar ”Smooth Service with a Smile”. Detta gör Ramirent till en arbetsplats präglad av entusiasm, en trevlig stämning och god laganda. Ramirent är också ett starkt utvecklingsorienterat företag som värderar sina medarbetare högt. Våra olikheter, erfarenheter och kunskaper driver Ramirent framåt. När du arbetar hos oss utvecklas du med företaget; dina insatser och initiativ uppmärksammas tillsammans med dina ambitioner att utvecklas inom verksamheten.

Om rollen
Rollens huvudsakliga fokus är Ramirents maskinpark där uppföljning och analys kring nyttjandegrad och lönsamhet är centralt i bolagets ambition att öka tillväxt och lönsamhet. I rollen ingår även att delta i gemensamma verksamhetsförbättringsprojekt.

Du tillhör ett controllerteam om 5 personer som analyserar verksamheten och bidrar med beslutsunderlag. Rollen rapporterar till Head of Business Control. Tjänsten är placerad i Solna.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller kommer att vara:

  • Agera som affärspartner i ekonomi- och affärsutvecklingsfrågor till försäljning- och Supply Chain-direktör
  • Delta aktivt i strategiarbete
  • Utveckla nyckeltal och modeller för styrning och uppföljning
  • Driva budget- och prognosprocessen för Supply Chain (maskinpark) samt intäktsflödet
  • Säkerställa att Ramirents BI-verktyg har relevanta rapporter för att verksamhetens behov ska uppfyllas
  • Sammanställa och analysera maskinparken och försäljning i månadsbokslut på lokal nivå samt koncern

Din profil

  • Vi ser att du har genomgått för rollen relevant högskoleutbildning
  • Du har några års erfarenhet från liknande roller
  • Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint
  • Kunskap i PowerBI är meriterande
  • Förmåga att nyttja affärssystem och IT-verktyg
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som i skrift

Du är en affärsdriven Business Controller med god analytisk förmåga. Du kommer i rollen arbeta som affärspartner för Supply Chain- och försäljningsverksamheten. Som Business Controller Supply Chain och Revenue ingår du i ledningsgruppen för det kommersiella teamet samt Supply Chain där du förväntas delta aktivt med beslutsunderlag, genomgång av utfall och analys för framtida förbättringar. Rollen jobbar nära med Chief Supply Chain officer samt Chief Commercial Officer men stöttar tillsammans med övriga teamet även CFO och ledningsgruppen.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ramirent med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Italo Paras, italo.paras@mpya.se eller Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Ramirent AB

RAMIRENT AB är marknadsledande inom svensk maskinuthyrning. Ramirent hjälper sina kunder att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör företaget genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirentkoncernen har verksamhet i nio länder och tillhör sedan 2019 Loxamgruppen som är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen och världens fjärde största maskinuthyrningsbolag. Besök oss på www.ramirent.se eller följ oss på Facebook och Linkedin

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv