Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Tax Specialist till Asker Healthcare Group

SkattespecialistStockholm

Vi söker dig som brinner för skattefrågor och vill vara med på Askers spännande resa framåt. Asker Healthcare Group är en expansiv koncern i ständig utveckling och förändring, som nu vill utöka finansorganisationen med en Tax Specialist. Då tjänsten är helt ny finns nu en unik möjlighet att vara med och påverka, bygga upp samt driva skattefrågorna i koncernen.

Vad kan Asker erbjuda dig?
Asker Healthcare är ett internationellt bolag i stark tillväxt med tydliga värderingar där du får möjlighet att växa och bidra. I rollen som Tax Specialist kommer du ansvara för och följa upp så att Asker Group följer gällande lagar och regler inom skatteområdet. Du kommer planera, organisera och utveckla skattearbetet samt ansvara även för inkomstdeklarationer och transfer pricing inom koncernen. Du kommer ha många kontaktytor och arbetet utförs i nära samarbete med övriga på Group funktionen samt dotterbolagen runt om i världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Skattekonsekvenser/skattefrågor vid omstruktureringar och refinansieringssituationer.
  • Skattefrågor vid förvärv och för uppföljning av skattefrågor i DD-rapporter.
  • Optimering av koncernens juridiska struktur ur ett skattemässigt perspektiv.
  • Skatteberäkning och inkomstdeklarationer för svenska bolagen samt granska övriga bolag inom koncernen.
  • Skatterådgivare till alla bolag inom koncernen.
  • Stöd vid momsfrågor inom koncernen.
  • Ansvarig för skattefrågor gentemot Skatteverket/skattemyndigheter.
  • Ansvarig för rapportering av Country-by-Country, DAC6, Pillar II samt räntekostnader enligt Thin capitalisation.

Du rapporterar till Head of Finance Operations och sitter på Askers huvudkontor i Danderyd.

Vem letar vi efter?
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant akademisk utbildning och har flerårig skatteerfarenhet från revisionsbyrå, Skatteverket eller större koncern. Har du tidigare erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt eller av stora bolag samt av kvalificerad redovisning ser vi det som meriterande. Då vi verkar i en internationell miljö behöver du känna dig bekväm med att tala och skriva på engelska och svenska.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad individ. Du har förmågan att ta initiativ inom ditt arbete och har ett stort intresse för att hålla dig ajour med regler och nyheter inom ditt område. Du är trygg som person och trivs med att jobba i en föränderlig miljö. För oss är det viktigt att du i din planering har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som kan anpassa din kommunikation efter den du talar med och som uppskattar att samverka med andra samt dela med dig av information och expertis för att nå önskade resultat

I denna roll behöver man inge förtroende och ha en social förmåga för att kunna kommunicera och samarbeta med kollegorna intern och för att trivas i den öppna och familjära kultur Asker skapat.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Asker Healthcare Group med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme på helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Asker Healthcare Group AB

Asker Healthcare Group är en partner till vårdgivare i Europa, och tillhandahåller medicinskt förbrukningsmaterial och medicinteknisk utrustning. Vi utvecklar och förvärvar ledande företag som stödjer hälso- och sjukvården med att förbättra vårdresultat, sänka totalkostnaden och säkerställa en rättvis och hållbar värdekedja. Koncernen har 2400 anställda i 14 länder och omsätter cirka 12 miljarder kronor.
 https://www.asker.com/se/about-us/

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv