Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Supply Chain/Operations Controlling Manager till Orkla Foods Sverige i Malmö

Controlling ManagerMalmö

Då nuvarande Supply Chain/Operations Controlling Manager går vidare till en ny roll inom Orkla söker vi hans efterträdare. Du kommer att ansvara för ett team om tre personer och också ha en operativ roll som fabrikscontroller. Teamet hanterar åtta fabriker i Sverige som producerar livsmedel till både externa kunder och till inter company-bolag. Du rapporterar till Finance Manager och sitter med i ledningsgruppen för Supply Chain och Operations (SOLG). Du kommer att vara placerad på det moderna, inbjudande huvudkontoret i centrala Malmö.

 

Vad erbjuds du?
Du kommer att arbeta i en spännande och dynamisk miljö med kollegor som brinner för Orklas välkända produkter. Orklas kultur präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Företaget går in i en ny strategiperiod med stor möjlighet att påverka i en verksamhet i förändring som täcker hela värdekedjan från idé till produkt i butik.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Leda och utveckla ett team om tre medarbetare
  • Fabrikscontrolling
  • Leda budget- och prognosarbete
  • Rapportering och uppföljning, dels internt inom det svenska bolaget, dels mot koncernen
  • Identifiera behov och ta fram relevanta KPI:er för verksamheten
  • Stötta ansvariga inom Supply and Operations i projekt, investeringar och business case
  • Medverka i ledningsgrupp för Supply Chain och Operations
  • Leda och bidra i utvecklingen av nya arbetsmetoder, processer och verktyg
  • Bidra till lönsamhets- och kostnadsfokus genom arbete med kontinuerliga förbättringar och effektivare användning av resurser inom SC
  • Ha ett ägandeskap för Supply and operations-finansfrågor och för Supply and operations-delar i resultat- och balansräkning, dels inom finans, dels mot Supply Chain and operations

 

Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är civilekonom, civilingenjör eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete inom controlling i tillverkande bolag inom Supply Chain eller operations. Du har goda ledaregenskaper och drivs av att få människor att växa. Personen vi söker har ett stort affärsintresse och har lätt för att identifiera förbättringsområden. Du har förmågan att lyfta blicken samtidigt som du hands-on arbetar dig ner i detaljerna. Vidare har du mycket energi, är smidig och serviceinriktad. Du trivs med att ha många kontaktytor i organisationen och att kommunicera de finansiella bitarna på tydligt sätt. Dina kunskapar i det svenska och engelska språket är goda såväl i tal som i skrift. Sist men inte minst är du systemorienterad med hög kunskap i Excel och erfarenhet av större affärssystem såsom SAP är meriterande.

 

Har vi väckt din nyfikenhet, och vill du höra mer?
I denna rekrytering samarbetar Orkla med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Amelie Rijpma på 0709-966176 eller amelie.rijpma@mpya.se.

 

 

Sök jobbet
Supply Chain/Operations Controlling Manager till Orkla Foods Sverige i Malmö

Kristina Bennet

Malmö

Rekryteringschef Syd, Rekryteringskonsult

Vi ses på LinkedIn!

+46 70 375 50 75

Om Orkla Foods Sverige AB

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Vi är en lokal samhällsaktör som med våra 1500 medarbetare gör skillnad och bidrar till en mer hållbar och hälsosam vardag. Mer än 90 procent av det vi säljer i Sverige tillverkar vi lokalt på någon av våra 9 anläggningar. Vi går i täten för hållbar produktutveckling och innovation genom våra välkända varumärken Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara ”Din vän i vardagen” genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv